IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Draško Knežević, kandidat Košarkaškog saveza RS: Najbolje igre tek dolaze

Ivan Dragičević
IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Draško Knežević, kandidat Košarkaškog saveza RS: Najbolje igre tek dolaze

Sarajevo - Plejmejker sarajevske Bosne-Rojal Draško Knežević prijedlog je Košarkaškog saveza za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Banjalučanin je sjajnim igrama u dresu Zrinjskog zaradio priznanje najkorisnijeg igrača (MVP) Lige BiH. Sa „plemićima“ je nastupio u polufinalu Kupa i Lige BiH, ali ekipa nije mogla više od toga. Rekord sezone postavio je protiv Građanskog, kada je ubacio 37 poena, a imao je nekoliko utakmica na kojima je postizao više od 30 poena.

- Iza mene je sjajna sezona na individualnom planu. Igrao sam u najboljoj formi otkako sam kročio u seniorsku konkurenciju, a MVP priznanje i potencijalni ulazak među deset najboljih sportista Srpske svakako su velika nagrada za sve što sam do sada uradio. Ništa ne bih napravio bez podrške roditelja Gorana i Kristine te supruge Sofije. Presrećan sam što mi je ukazana čast da budem dio akcije „Glasa Srpske“, a moram da zahvalim prvom treneru Saši Krejiću od kojeg sam učio košarku u banjalučkom Šampion Alf-omu, kao i treneru Mladosti iz Mrkonjić Grada Goranu Sladojeviću, jer me prvi gurnuo u vatru kada pričamo o seniorskoj košarci - rekao je Knežević.

Tokom ljeta prešao je iz Zrinjskog u Bosnu Rojal, koja je aktuelni vicešampion i finalista Kupa BiH. Ulogu lidera prihvatio je i u novom klubu, koji igra na tri fronta.

  • Bosna je novi izazov, to je klub prebogate istorije i tradicije. Zadovoljstvo je nositi dres bivšeg šampiona Evrope i iz utakmice u utakmicu trudim se da zalaganjem i dobrim igrama opravdam povjerenje trenera i navijača. Nadam se da će ova sezona biti još bolja, jer sam vječiti optimista, a vjerujem da nisam dostigao lični maksimum - rekao je Knežević.

Stao na ludi kamen

Ljeto je iskoristio za naporne treninge i individualni napredak, ali će mu 2017. godina pored svih košarkaških stvari ostati urezana kao godina kada je ušao u bračni život sa dugogodišnjom djevojkom Sofijom.

- Bio je to najsrećniji dan u mom životu, krunisali smo našu ljubav i zajedno plovimo ka novim uspjesima - rekao je Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana