ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Драшко Кнежевић, кандидат Кошаркашког савеза РС: Најбоље игре тек долазе

Иван Драгичевић
ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Драшко Кнежевић, кандидат Кошаркашког савеза РС: Најбоље игре тек долазе

Сарајево - Плејмејкер сарајевске Босне-Ројал Драшко Кнежевић приједлог је Кошаркашког савеза за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Бањалучанин је сјајним играма у дресу Зрињског зарадио признање најкориснијег играча (МВП) Лиге БиХ. Са „племићима“ је наступио у полуфиналу Купа и Лиге БиХ, али екипа није могла више од тога. Рекорд сезоне поставио је против Грађанског, када је убацио 37 поена, а имао је неколико утакмица на којима је постизао више од 30 поена.

- Иза мене је сјајна сезона на индивидуалном плану. Играо сам у најбољој форми откако сам крочио у сениорску конкуренцију, а МВП признање и потенцијални улазак међу десет најбољих спортиста Српске свакако су велика награда за све што сам до сада урадио. Ништа не бих направио без подршке родитеља Горана и Кристине те супруге Софије. Пресрећан сам што ми је указана част да будем дио акције „Гласа Српске“, а морам да захвалим првом тренеру Саши Крејићу од којег сам учио кошарку у бањалучком Шампион Алф-ому, као и тренеру Младости из Мркоњић Града Горану Сладојевићу, јер ме први гурнуо у ватру када причамо о сениорској кошарци - рекао је Кнежевић.

Током љета прешао је из Зрињског у Босну Ројал, која је актуелни вицешампион и финалиста Купа БиХ. Улогу лидера прихватио је и у новом клубу, који игра на три фронта.

  • Босна је нови изазов, то је клуб пребогате историје и традиције. Задовољство је носити дрес бившег шампиона Европе и из утакмице у утакмицу трудим се да залагањем и добрим играма оправдам повјерење тренера и навијача. Надам се да ће ова сезона бити још боља, јер сам вјечити оптимиста, а вјерујем да нисам достигао лични максимум - рекао је Кнежевић.

Стао на луди камен

Љето је искористио за напорне тренинге и индивидуални напредак, али ће му 2017. година поред свих кошаркашких ствари остати урезана као година када је ушао у брачни живот са дугогодишњом дјевојком Софијом.

- Био је то најсрећнији дан у мом животу, крунисали смо нашу љубав и заједно пловимо ка новим успјесима - рекао је Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана