ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Драган Сикима, кандидат Кошаркашког клуба инвалида Врбас: Господар НЛБ прстенова

Милан Зубовић
ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Драган Сикима, кандидат Кошаркашког клуба инвалида Врбас: Господар НЛБ прстенова

Бањалука - Други пут међу кандидатима за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске нашло се име Драгана Сикиме. Члан Кошаркашког клуба инвалида Врбас из Бањалуке први пут међу номинацијама за акцију „Гласа Српске“ био је прије три године, а одлични резултати ове године избацили су га у први план.

- Други пут сам међу номинованима и хвала мојим другарима који су ме предложили као кандидата за ову престижну манифестацију. Веома ми је драго због тога и почаствован сам јер су препознали моје добре партије, али без саиграча сигурно не бих био ту гдје сам, тако да и њима иду све похвале - рекао је Сикима.

Са клубом из Бањалуке одбранио је титулу шампиона регионалне НЛБ лиге и стигао до четвртог прстена. Титуле на регионалном плану истакао је као највеће успјехе.

- Са Врбасом смо доминантни на теренима у БиХ док значајне резултате остварујемо и на регионалном плану. НЛБ лигу освојили смо четири пута до сада, што је велики успјех, с обзиром на то да остали клубови имају много веће буџете за разлику од нас те боље услове за рад. Лига је сваке године све квалитетнија, јер остали клубови улажу новац пошто желе да нас скину са првог мјеста. Главни конкурент нам је италијански Кастелвекио, који смо до сада побјеђивали и нећемо се лако предати у наредним мечевима - казао је Сикима.

Што се тиче планова за идућу годину има високе амбиције.

  • На домаћем плану желим да одбранимо све трофеје и не би требало да имамо већих проблема са тим док на регионалном нивоу вјерујемо у нови трофеј. Неће нам бити лако, али вјерујем у себе и своје саиграче те обећавам да ће пехар остати у Бањалуци - рекао је Сикима.

Репрезентација

Осим за Врбас наступа и за екипу Семберије из Бијељине док је члан репрезентације Србије са којом је наступио на Европском првенству Ц дивизије у чешком Брну.

- Освојили смо пет мјесто у Чешкој и мало је недостајало да направимо бољи резултат, али и овако смо задовољни док ћемо на идућем шампионату сигурно остварити бољи резултат - изјавио је Сикима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана