ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Ђорђе Ћелић, кандидат Рукометног савеза РС: Желим повратак у СЕХА лигу

Иван Драгичевић
ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Ђорђе Ћелић, кандидат Рукометног савеза РС: Желим повратак у СЕХА лигу

Бањалука - Капитен актуелног шампиона БиХ Борац м:тела Ђорђе Ћелић први пут се нашао у конкуренцији за улазак међу десет најбољих спортиста Републике Српске, а на приједлог Рукометног савеза.

Одлични пивот Бањалучана са капитенском траком на руци водио је своји екипу до титуле, његове четврте у каријери. Цијеле сезоне био је један од најзначајнијих играча екипе тренера Ратка Ђурковића, готово да није имао предаха, али је сезона на крају имала срећан крај.

- Ова титула ми је најдража, јер је прва у улози капитена. Сваку утакмицу играо сам 60 минута, имао сам посебну одговорност, јер је екипа била доста млађа у односу на претходне године. Слична прича је и ове сезоне, додатно смо подмладили тим и оформили га од домаћих играча. Биће тешко одбранити титулу, али вјерујем да смо у стању да поновимо успјех - рекао је Ћелић.

Борац је као шампион БиХ изборио наступ у регионалној СЕХА лиги, али је из неких чудних разлога остао без учешћа у овом такмичењу. Ћелић има посебне успомене на утакмице против најјачих европских екипа.

- Волио бих да се вратимо у СЕХА, али прво морамо да освојимо титулу у БиХ. Борцу је тамо мјесто, а посебан изазов је играти против врхунских екипа и играча. У сјећању су ми утакмице против Веспрема. По мом мишљењу, тада су били најбољи европски клуб и дуели са свим њиховим играчима су компликовани, јер се ради о најбољим свјетским рукометашима, а међу њима нема неке разлике у квалитету - додао је Ћелић.

Одличне игре и освајање титуле довољно говоре о успјешној години која је заокружена номинацијом Рукометног савеза за Избор десет најбољих спортиста Српске.

  • Први пут сам добио част да будем у акцији вашег листа и ово ми много значи. Представља награду за све што сам до сада урадио у каријери - рекао је Ћелић.

Павлишин

Ћелић је само један од бројних успјешних бањалучких рукометаша који су овим спортом почели да се баве у Основној школи „Иво Андрић“ на наговор великог рукометног радника Браце Павлишина.

- Због њега сам почео да тренирам рукомет, заразио ме овим спортом па сам онда прешао у тадашњи Цепелин. Велики траг на мене оставио је тренер Слободан Ђукић, а захвалио бих и осталим учитељима - рекао је Ћелић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана