IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Davor Kalat, kandidat Kuglaškog saveza: Rekord kao dokaz kvaliteta

IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Davor Kalat, kandidat Kuglaškog saveza: Rekord kao dokaz kvaliteta 12.12.2017 20:00 | Glas Srpske

Teslić - Član teslićkog Minerala Davor Kalat kandidat je Kuglaškog saveza za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske u akciji „Glasa Srpske“.

Rođen je 3. novembra 1958. godine u Kninu, a kuglanjem se bavi više od 20 godina. Standardni je reprezentativac i povremeni kapiten reprezentacije Republike Srpske, a u svojoj bogatoj karijeri, pored mnogobrojnih uspjeha na pojedinačnim takmičenjima koje je krunisao titulom prvaka BiH 2002. godine, treba svakako izdvojiti sedam šampionskih titula Premijer lige osvojenih sa Kninom, Metalmaksom i Slobodom.

- Velika je čast biti izabran od strane Kuglaškog saveza. Ovo je potvrda dobrog rada i rezultata i nadam se da ću u istom ritmu nastaviti i naredne godine. Veliko priznanje i za moj klub Mineral i podstrek za neke nove uspjehe - rekao je Kalat.

Aktuelni je pojedinačni vicešampion Republike Srpske, a dugogodišnji je vlasnik svjetskog rekorda u disciplini miks sa Nasihom Selimović, postignutog u Košicama 2007. godine. Najbolji je igrač lige Republike Srpske u prošloj godini i proljećnom dijelu sezone ove godine. Bio je najzaslužniji za šampionsku titulu Minerala.

  • Klub svake godine napreduje i možemo očekivati još bolje rezultate. Tu sam da svojim iskustvom pomognem, sada smo u Premijer ligi BiH, gdje je jača konkurencija i bitno je da rastemo svakodnevno - dodao je Kalat.

Prva nominacija

Iskusnom Kalatu ovo je prva nominacija u 63 godine dugoj „Glasovoj“ akciji.

- Ovo je veliko priznanje za dugogodišnji trud koji sam uložio u kuglanje. Rezultati stoje kao potvrda uspješnih nastupa, a sada je stigla ova nominacija kao nagrada za sve - rekao je Kalat.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica