IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Dašo Simeunović, kandidat Bokserskog saveza RS: Mašta o tituli Regionalne lige

Darko Pašagić
IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Dašo Simeunović, kandidat Bokserskog saveza RS: Mašta o tituli Regionalne lige

Bijeljina - Takmičar bijeljinskog Radnika Dašo Simeunović drugu godinu zaredom kandidat je Bokserskog saveza Republike Srpske za Izbor deset najboljih sportista RS u tradicionalnoj akciji „Glasa Srpske“.

Na domaćoj sceni Simuenović je već dugo neprikosnoven u kategoriji preko 91 kilogram i sedam godina uzastopno je šampion BiH u različitim uzrasnim kategorijama.

- I ove godine, pored nastupa na domaćim prvenstvima, borio sam se i na međunarodnim turnirima i mogu da budem zadovoljan postignutim. Osvojio sam medalju na međunarodnom turniru u Sarajevu, ostvario pobjedu na smotri u Budimpešti, bio sam učesnik Evropskog prvenstva do 22 godine - istakao je Simeunović.

Ove godine Radnik nastupa u prvoj sezoni Regionalne lige i pred sam kraj takmičenja ima dobre izglede da postane šampion.

- To bi ispunilo moje, ali i klupske ciljeve za ovu godinu. Odlučujući meč imamo u subotu, kada ćemo biti domaćin Loznici, koja je uz nas i hrvatske Sesvete najozbiljniji kandidat za titulu - naglasio je Simuenović, koji je u regionalnom takmičenju u deset nastupa zabilježio devet pobjeda, a bio je i kapiten reprezentacije Regionalne lige.

Na kraju prošle godine isticao je da će mu kruna ove godine biti nastup na Mediteranskim igrama u španskoj Taragoni.

- Zbog teške materijalne situacije u Španiji, 18. mediteranske igre pomjerene su za 2018. godinu i biće održane od 22. juna do 1. jula. Želja mi je na njima nastupim i da se, ako je ikako moguće, okitim medaljom - nastavio je Simeunović.

Mladi bokser je dodao da je za njega veliko priznanje što je opet među kandidatima za najboljeg sportistu Srpske.

  • To će mi biti veliki podsticaj da nastavim da treniram još žešćim intenzitetom nego ranije. Naravno da bih bio presrećan da se nađem među deset najboljih, ali o tome će odlučiti žiri - rekao je Simuenović.

Brojna takmičenja

Iako je rođen 1997. godine, Dašo Simuenović se može smatrati veoma iskusnim takmičarom. Već je nastupio na četiri evropska i dva svjetska prvenstva za mlađe kategorije. Na šampionatima Starog kontinenta u Sofiji i Anapi osvajao je peta mjesta, a isti uspjeh ponovio je na juniorskom Svjetskom prvenstvu u Kijevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana