ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Дашо Симеуновић, кандидат Боксерског савеза РС: Машта о титули Регионалне лиге

Дарко Пашагић
ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Дашо Симеуновић, кандидат Боксерског савеза РС: Машта о титули Регионалне лиге

Бијељина - Такмичар бијељинског Радника Дашо Симеуновић другу годину заредом кандидат је Боксерског савеза Републике Српске за Избор десет најбољих спортиста РС у традиционалној акцији „Гласа Српске“.

На домаћој сцени Симуеновић је већ дуго неприкосновен у категорији преко 91 килограм и седам година узастопно је шампион БиХ у различитим узрасним категоријама.

- И ове године, поред наступа на домаћим првенствима, борио сам се и на међународним турнирима и могу да будем задовољан постигнутим. Освојио сам медаљу на међународном турниру у Сарајеву, остварио побједу на смотри у Будимпешти, био сам учесник Европског првенства до 22 године - истакао је Симеуновић.

Ове године Радник наступа у првој сезони Регионалне лиге и пред сам крај такмичења има добре изгледе да постане шампион.

- То би испунило моје, али и клупске циљеве за ову годину. Одлучујући меч имамо у суботу, када ћемо бити домаћин Лозници, која је уз нас и хрватске Сесвете најозбиљнији кандидат за титулу - нагласио је Симуеновић, који је у регионалном такмичењу у десет наступа забиљежио девет побједа, а био је и капитен репрезентације Регионалне лиге.

На крају прошле године истицао је да ће му круна ове године бити наступ на Медитеранским играма у шпанској Тарагони.

- Због тешке материјалне ситуације у Шпанији, 18. медитеранске игре помјерене су за 2018. годину и биће одржане од 22. јуна до 1. јула. Жеља ми је на њима наступим и да се, ако је икако могуће, окитим медаљом - наставио је Симеуновић.

Млади боксер је додао да је за њега велико признање што је опет међу кандидатима за најбољег спортисту Српске.

  • То ће ми бити велики подстицај да наставим да тренирам још жешћим интензитетом него раније. Наравно да бих био пресрећан да се нађем међу десет најбољих, али о томе ће одлучити жири - рекао је Симуеновић.

Бројна такмичења

Иако је рођен 1997. године, Дашо Симуеновић се може сматрати веома искусним такмичаром. Већ је наступио на четири европска и два свјетска првенства за млађе категорије. На шампионатима Старог континента у Софији и Анапи освајао је пета мјеста, а исти успјех поновио је на јуниорском Свјетском првенству у Кијеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана