IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Darko Savić, kandidat Kajakaškog saveza RS: Cilj doveslati do Igara u Tokiju

Danijel Radujković
IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Darko Savić, kandidat Kajakaškog saveza RS: Cilj doveslati do Igara u Tokiju

Banjaluka - Kada se u RS i BiH spomene kajak odmah se pomisli na člana Vrbas m:tela Darka Savića, koji je dominantna figura u ovom sportu posljednjih nekoliko godina pa je tako opet kandidat za najboljeg sportistu Republike Srpske.

Savić je šampion BiH u spustu, sprintu i slalomu, uzeo je srebro na trci „Matija Ljubek“ u Zagrebu na 1.000 metara. Što se tiče inostranih takmičenja, na dvije trke Evrokupa na divljim vodama osvojio je treće i osmo mjesto, dok je na Svjetskom prvenstvu na mirnim vodama u Češkoj bio deveti, dok je na Mundijalu na divljim vodama u francuskom Pou bio 17. Na finalu Evrokupa u sprintu zauzeo je četvrto mjesto, dok je 13. završio na Evropskom prvenstvu. Što se tiče Svjetskog kupa u Njemačkoj je zauzeo deseto mjesto.

- Imao sam veliki broj trka tokom cijele godine. Pored nastupa na divljim vodama pripremao sam se za Svjetsko u mirnim vodama sa reprezentativcima Srbije u Novom Sadu. Upravo sam na tom takmičenju napravio najznačajniji rezultat za mene, jer se radi o najmasovnijoj disciplini u kajak sportu. Završio sam u C finalu, prošavši prije toga kroz kvalifikacije i polufinale. Sama činjenica da A i B finale nastupaju na Olimpijskom igrama govori o kakvom je rezultatu riječ. U kajaku na mirnim vodama na Igrama nastupa samo 22 kajakaša, a ja sam trku završio 26. Nastavljam ovim tempom do Tokija i plan je da se maksimalno pripremam. Šanse postoje - istakao je Savić.

Kruna svih rezultata ove sezone bio je poziv od Svjetske kajakaške federacije (ICF) da nastupi na trci u Kini, što je dokaz da se nalazi na samom vrhu.

- Za kraj godine dobio sam poziv na trku u Kini, a sama činjenica da je ICF zvao samo deset najboljih kajakaša govori o tome kakva je ova sezona bila, ali i nekoliko prethodnih - dodao je Savić.

Redovan među deset

Darko Savić je redovan među deset najboljih sportista Republike Srpske. Čak pet puta do sada se nalazio među odabranima, što je dokaz da već godinama radi dobar posao i da njegovi rezultati zaslužuju poštovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana