ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Дарко Савић, кандидат Кајакашког савеза РС: Циљ довеслати до Игара у Токију

Данијел Радујковић
ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Дарко Савић, кандидат Кајакашког савеза РС: Циљ довеслати до Игара у Токију

Бањалука - Када се у РС и БиХ спомене кајак одмах се помисли на члана Врбас м:тела Дарка Савића, који је доминантна фигура у овом спорту посљедњих неколико година па је тако опет кандидат за најбољег спортисту Републике Српске.

Савић је шампион БиХ у спусту, спринту и слалому, узео је сребро на трци „Матија Љубек“ у Загребу на 1.000 метара. Што се тиче иностраних такмичења, на двије трке Еврокупа на дивљим водама освојио је треће и осмо мјесто, док је на Свјетском првенству на мирним водама у Чешкој био девети, док је на Мундијалу на дивљим водама у француском Поу био 17. На финалу Еврокупа у спринту заузео је четврто мјесто, док је 13. завршио на Европском првенству. Што се тиче Свјетског купа у Њемачкој је заузео десето мјесто.

- Имао сам велики број трка током цијеле године. Поред наступа на дивљим водама припремао сам се за Свјетско у мирним водама са репрезентативцима Србије у Новом Саду. Управо сам на том такмичењу направио најзначајнији резултат за мене, јер се ради о најмасовнијој дисциплини у кајак спорту. Завршио сам у Ц финалу, прошавши прије тога кроз квалификације и полуфинале. Сама чињеница да А и Б финале наступају на Олимпијском играма говори о каквом је резултату ријеч. У кајаку на мирним водама на Играма наступа само 22 кајакаша, а ја сам трку завршио 26. Настављам овим темпом до Токија и план је да се максимално припремам. Шансе постоје - истакао је Савић.

Круна свих резултата ове сезоне био је позив од Свјетске кајакашке федерације (ИЦФ) да наступи на трци у Кини, што је доказ да се налази на самом врху.

- За крај године добио сам позив на трку у Кини, а сама чињеница да је ИЦФ звао само десет најбољих кајакаша говори о томе каква је ова сезона била, али и неколико претходних - додао је Савић.

Редован међу десет

Дарко Савић је редован међу десет најбољих спортиста Републике Српске. Чак пет пута до сада се налазио међу одабранима, што је доказ да већ годинама ради добар посао и да његови резултати заслужују поштовање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана