IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Borislav Bogdanić, kandidat Džudo saveza RS: Bronza iz Skoplja zlatnog sjaja

Darko Pašagić
IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Borislav Bogdanić, kandidat Džudo saveza RS: Bronza iz Skoplja zlatnog sjaja

Kotor Varoš - Član Džudo kluba Mladost iz Kotor Varoša Borislav Bogdanić kandidat je Džudo saveza Republike Srpske za Izbor deset najbolji sportista u organizaciji „Glasa Srpske“.

Kako i ne bi bio kada je godina, koja se neumitno primiče kraju, bila najuspješnija u njegovoj karijeri koja je počela još 2001. godine.

- Ove godine sam bio prvak Srpske i BiH u kategoriji do 100 kilograma, čime sam stekao pravo nastupa na prvenstvu Balkana u Skoplju. Tamo sam uspio da se domognem bronzanog odličja, koje za mene sija zlatnim sjajem - naglasio je Bogdanić.

Nisu to jedina takmičenja na kojima je ovaj 29-godišnji Kotorvarošanin nastupao ove sezone.

- Bio sam sedmi na Evro kupu u Sarajevu, eliminisan sam u drugom kolu evropskog šampionata, na turniru u Laktašima „Memorijal Siniša Vukelić“ bio sam treći. Možda je moglo i bolje na pojedinim takmičenjima, ali sam prezadovoljan sezonom, koja je pri kraju, jer je sigurno najuspješnija u mojoj dosadašnjoj karijeri - nastavio je Bogdanić.

Na tatami je prvi put stao kao 12-godišnjak kada ga je u prostorije Džudo kluba Mladost doveo otac.

- Bila je to ljubav na prvi pogled. Jednostavno sam zavolio ovaj sport, a sigurno je da velike za to pripadaju legendi kotorovaroškog džuda, mom treneru Sejdi Tataru, koji mi je svih ovih godina bio praktično najveća podrška. Iako sam već više od deceniju i po vjeran tatamiju ljubav se ne smanjuje i sigurno ću uz džudo ostati i po okončanju takmičarske karijere - dodao je Bogdanić, koji je završio Fakultet za bezbjednost i kriminalistiku u Banjaluci.

Ponos

Borislav Bogdanić je naglasio da je ponosan što se našao među 19 kandidata za najboljeg sportistu Republike Srpske u 2017. godinu.

- Nije bitno da li ću se naći među deset najboljih, jer sam već sada premašio sva svoja očekivanja. Velika je čast kada te matični savez predloži kao kandidata za najboljeg sportistu, jer to pokazuje da neko prati i vrednuje vaše rezultate. Zato će mi ova nominacija biti podstrek da u nastavku karijere budem još bolji - naglasio je Bogdanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana