ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Борислав Богданић, кандидат Џудо савеза РС: Бронза из Скопља златног сјаја

Дарко Пашагић
ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Борислав Богданић, кандидат Џудо савеза РС: Бронза из Скопља златног сјаја

Котор Варош - Члан Џудо клуба Младост из Котор Вароша Борислав Богданић кандидат је Џудо савеза Републике Српске за Избор десет најбољи спортиста у организацији „Гласа Српске“.

Како и не би био када је година, која се неумитно примиче крају, била најуспјешнија у његовој каријери која је почела још 2001. године.

- Ове године сам био првак Српске и БиХ у категорији до 100 килограма, чиме сам стекао право наступа на првенству Балкана у Скопљу. Тамо сам успио да се домогнем бронзаног одличја, које за мене сија златним сјајем - нагласио је Богданић.

Нису то једина такмичења на којима је овај 29-годишњи Которварошанин наступао ове сезоне.

- Био сам седми на Евро купу у Сарајеву, елиминисан сам у другом колу европског шампионата, на турниру у Лакташима „Меморијал Синиша Вукелић“ био сам трећи. Можда је могло и боље на појединим такмичењима, али сам презадовољан сезоном, која је при крају, јер је сигурно најуспјешнија у мојој досадашњој каријери - наставио је Богданић.

На татами је први пут стао као 12-годишњак када га је у просторије Џудо клуба Младост довео отац.

- Била је то љубав на први поглед. Једноставно сам заволио овај спорт, а сигурно је да велике за то припадају легенди котороварошког џуда, мом тренеру Сејди Татару, који ми је свих ових година био практично највећа подршка. Иако сам већ више од деценију и по вјеран татамију љубав се не смањује и сигурно ћу уз џудо остати и по окончању такмичарске каријере - додао је Богданић, који је завршио Факултет за безбједност и криминалистику у Бањалуци.

Понос

Борислав Богданић је нагласио да је поносан што се нашао међу 19 кандидата за најбољег спортисту Републике Српске у 2017. годину.

- Није битно да ли ћу се наћи међу десет најбољих, јер сам већ сада премашио сва своја очекивања. Велика је част када те матични савез предложи као кандидата за најбољег спортисту, јер то показује да неко прати и вреднује ваше резултате. Зато ће ми ова номинација бити подстрек да у наставку каријере будем још бољи - нагласио је Богданић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана