ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Ана Гајић, кандидат Одбојкашког савеза РС: Трофеји и факултет могу заједно

Данијел Радујковић
ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Ана Гајић, кандидат Одбојкашког савеза РС: Трофеји и факултет могу заједно

Брчко - Бимал Јединство више од деценију доминира у женској одбојци, а у посљедње вријеме све боље наступе има у Европи, па се његове играчице редовно налазе међу кандидатима за најбоље спортисте РС, а ове године прилику да уђе међу одабране има средњи блокер Ана Гајић.

Проглашена је за најбољу одбојкашицу РС у 2017. годину, па је сходно томе кандидат овог савеза. Рођена је у Гацку, а уочи прошле сезоне појачала је тим из Брчког. Тамо је освојила првенство и Куп БиХ, Куп РС, играла је Лигу шампиона тако да јој је ово најуспјешнија година у животу.

- Нови клуб, нова средина и са нестрпљењем сам гледала како ћу бити прихваћена и како ћу се снаћи, али сам имала добар однос са осталим дјевојкама и тренерима. Послије те прве сезоне сам се осјећала као да сам овдје дуго година. Освојили смо сва три трофеја, вриједно смо радили, требало је уиграти нову екипу. Први пут сам играла Лигу шампиона и то је неописив осјећај. Имала сам угануће зглоба и због тога сам паузирала два мјесеца, али вратила сам се. Сви из клуба су били уз мене и то ми је значило - истакла је Гајићева.

Европски пут њена екипа наставиће у ЦЕВ купу, а 12. децембра играће први меч шеснаестине финала против италијанске екипе Футуре. Она се нада да ће бити успјешније него против Марибора, пошто су сада у много бољој форми. То су показале у Премијер лиги гдје имају свих девет побједа, а у дербију прошлог кола декласирале су Кулу. Попут свих обавеза на терену Ана успјешно завршава и студије у Београду, гдје је четврта година на Социјалном раду.

- Ни сама не знам како сам све стизала, поготово када сам била у Гацку. Било је баш напорно, али тренер ми је излазио у сусрет, пуштао ме са тренинга, чак и прије важних мечева, а то сам све враћала трудом на терену. Сада је знато лакше и желим завршити факултет. Када то урадим имам амбицију да се опробам у иностранству, да видим гдје сам и да ли бих се уклопила - закључила је играчица Бимал Јединства.

Репрезентација

Ана Гајић је члан репрезентације БиХ која је први пут била побједник турнира у првом кругу квалификација. Тако су направиле нови искорак, а играчица Бимал Јединства се нада да могу још више.

- То је био добар резултат, а у јануару имамо пријатељске утакмице и томе се радујем. Потрудићемо се да направимо још боље резултате у квалификацијама и прођемо даље на Европско првенство - рекла је Гајићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана