Hokejaši sami otpjevali rusku himnu

Srna
Hokejaši sami otpjevali rusku himnu

Gangneung - Ruski hokejaši, koji su osvojili zlato na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu u Južnoj Koreji, otpjevali su sami rusku himnu tokom ceremonije dodjele medalja nakon pobjede u finalu nad ekipom Njemačke, iako se oni na Igrama takmiče na neutralni sportisti.

Igrači su pjevali rusku himnu preko zvuka olimpijske himne u hokejaškoj areni Gangneung.


Kao neutralnim sportistima, njima je zabranjeno da se takmiče pod zastavom Rusije. Takođe, zabranjeno je da se intonira ruska himna na ceremoniji dodjele medalja.

Ruskim sportistima uskraćena zastava na ceremoniji zatvaranja

Ruski sportisti neće moći da marširaju ispod zastave svoje države na zatvaranju Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu, odlučio je Međunarodni olimpijski komitet /IOC/.
Komitet je, takođe, odlučio da će ruski olimpijski status biti automatski obnovljen kada se potvrdi da nije bilo drugih slučajeva dopinga ruskih sportista u Pjongčangu.

Rusiji je zabranjeno učešće zbog dopinga koji je organizovala država na Olimpijadi u Sočiju 2014. godine i suspendovan je njen olimpijski status, javlja Bi-Bi-Si.

Tim od 168 sportista nadmetao se u Južnoj Koreji kao neutralni sportisti iz Rusije /OAR/, ali su dvoje pali na testu dopinga.

Predsjednik IOC-a Tomas Bah rekao je da je zbog ta dva slučaja odlučeno da se zabrani sportistima iz Rusije da pod svojom zastavom učestvuju na ceremoniji zatvaranja.

On je, međutim, dodao da nema dokaza o sistematskom dopingu i nema dokaza o umiješanosti Ruskog olimpijskog komiteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana