Гласов Избор послао глас ван граница РС

Данијел Радујковић
Гласов Избор послао глас ван граница РС

Бањалука - Традиција и повјерење сазидано у претходних шест деценија "Гласове" манифестације настављено је и у седмој, а 62. издање Избора спортисте протекло је баш онако како и доликује, довољно спортски, а опет са дозом гламура.

Концертну салу Банског двора испунили су до посљедњег мјеста садашњи и бивши спортисти, спортски радници, високе званице из политике, угледни привредници, новинари... Све њих поздравила је главна и одговорна уредница "Гласа Српске" Борјана Радмановић-Петровић истакавши да су наше колеге, које су удариле темеље манифестације давне 1955. године били истински визионари.

- "Гласов" избор данас је једна од најстаријих и најугледнијих манифестација у региону на којима спортисти добијају можда и најважнију медаљу - ону коју кроз рад жирија кују и хиљаде читалаца и њихових вјерних навијача. Као и на почетку, наша мисија је била јасна, да на основу резултата изаберемо најбоље које имамо. У години на измаку у којој су одржане Олимпијске игре, Европско првенство у фудбалу и још много врхунских такмичења, спортисти из Српске, нажалост, нису донијели олимпијску, свјетску или европску медаљу. Међутим, било их је довољно добрих да по 62. пут добијемо најбоље - рекла је главна уредница "Гласа Српске".

Велику подршку, као и заслуге што је вече протекло у најбољем свјетлу има и предсједник Организационог одбора, те градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

- У дугом низу побједника смјењивали су се рукометаши, гимнастичари, боксери, фудбалери, атлетичари и многи други, свједочећи о развоју разних спортских грана у протеклим деценијама. Свако од њих представљао је и представљаће узор не само другим спортистима, већ и десетинама хиљада младих који добијају мотив и жељу за бављењем спортом. Спорт и спортисти су одувијек били и наши најбољи амбасадори - рекао је Радојичић.

Уз генералног медијског покровитеља Радио-телевизију Републике Српске, партнер манифестације је и Министарство породице, омладине и спорта. Министар Јасмина Давидовић подијелила је стипендије за десеторо најталентованијих спортиста, ко и једном представнику спорта за инвалиде.

- Већ годинама подржавамо младе и у пракси се покаже да ријетко гријешимо, јер већина наших стипендиста у каснијем добу заврши на листи десет најбољих спортиста, чак и на њеном врху - рекла је Давидовићева.

Осим предсједника жирија Александра Шапића, скуп су увеличале кошаркашке легенде Предраг Даниловић и Дејан Томашевић. Прослављени српски атлетичар Дане Корица прије три године био је гост на Избору десет најбољих спортиста Републике Српске, а и овај пут је понио лијепе успомене из Бањалуке.

- Нисам желео да одбијем позив пријатеља, иако сам дан пре Избора био у Новом Саду, а дан пре тога у Прешеву и прешао велики број километара. Одушевљен сам целом организацијом и све је било на врхунском нивоу. Свака част организатору који се потрудио да све буде на месту и немам ниједну замерку. Срео сам велики број пријатеља и заиста ми је било драго што сам међу својим народом у Бањалуци, која зна да прослави сваки успех српских спортиста - рекао је Корица.

Никако не треба заборавити ни домаће спортисте, неки од њих су и бивши лауреати "Гласовог" избора, који се као и сваке године радо одазову позиву.

- Избор спортисте је идеална прилика да се састанемо сваке године, евоцирамо успомене на све што смо прошли и подсјетимо се лијепих времена. Надам се да ћемо се окупљати још дуго - рекла је прослављена кошаркашица Слађана Голић.

И баш као што рече Голићева, до идуће године причаћемо о овоме, а пред крај надолазеће 2017. године поново се окупити и сумирати резултате.

Прешао пола свијета

Физиотерапеут рукометне репрезентације Катара Борис Врховац није жалио ни труда ни времена да стигне у Бањалуку да прими награду.

- Практично сам у посљедњих неколико дана пропутовао пола свијета, јер смо из Катара са репрезентацијом стигли на припреме у Барселону. Међутим, нимало не жалим, јер је манифестација "Гласа Српске" већ одавно превазишла оквире Републике Српске. Зато ће ми ово признање бити једно од дражих које сам добио у каријери - нагласио је Врховац.

Као код куће

Селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић вратио се у Бањалуку након што је својевремено био тренер Борац м:тела. Како је рекао, увијек радо долази у град на Врбасу, за који га вежу лијепе успомене, пошто је освојио титулу шампиона БиХ са Борцем.

- Нисам ни секунд размишљао када сам добио позив да дођем у Бањалуку и присуствујем престиж ној манифестацији избора најбољих спортиста. Ово је место на које се увек радо враћам и где се осећам као код куће. Поново сам видео неке старе пријатеље и упознао нове, тако да опет имам разлога да се вратим - казао је истакнути рукометаш.

Рајевац: Долазим опет

Искусни фудбалски стручњак Милован Рајевац уживао је у Бањалуци. Он је уручио награду трећем од десет најбољих спортиста Републике Српске, а то је био Дарко Савић.

- Да тако кажем, дебитант сам на манифестацији и нисам се покајао што сам дошао. Све је било веома лепо, било је много бивших спортиста са којим сам се фино дружио. Радо ћу доћи и наредне године - исткао је Рајевац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана