Druga sjednica žirija Izbora deset najboljih sportista RS: Skraćene liste kandidata

Milan Zubović
Druga sjednica žirija Izbora deset najboljih sportista RS: Skraćene liste kandidata

Banjaluka - Stručni žiri 63. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske izabrao je kandidate koji će se 14. decembra pojaviti na sceni Banskog dvora, a na posljednjoj, trećoj sjednici poredaće ih od desetog do prvog mjesta na osnovu rezultata koje su ostvarili tokom godine.

Ključna sjednica žirija biće održana uoči same manifestacije kada će Srpska dobiti novog najboljeg sportistu ili sportistkinju. Posao članovima žirija kojem ove godine predsjedava proslavljeni košarkaš Nenad Krstić nije bio nimalo jednostavan ni prilikom skraćivanja liste, a tek ih očekuje najosjetljiviji dio zadatka. Krstić je zbog ranije preuzetih obaveza bio spriječen da prisustvuje sjednici, ali je upoznat sa svim detaljima, a i njegov glas biće vrednovan na posljednjoj sjednici.

- Imali smo konstruktivnih rasprava, ali na kraju sve odluke donijeli smo jednoglasno. Zaista smo se trudili da nikoga ne zakinemo, vrednovali smo samo ono što piše na papiru i mislim da nismo pogriješili. Tek nas očekuje pravi posao i biće baš teško donijeti konačnu odluku - rekao je član žirija Goran Malić.

Po ustaljenoj praksi, imena deset odabranih neće biti objavljivana sve do same manifestacije. Osim ove kategorije, skraćene su liste kandidata u deset ostalih.

- Imali smo vrlo jaku konkurenciju i mnogo nedoumica kada su u pitanju ostale nagrade. Postoji mnogo trenera, sportskih radnika ili ambasadora sporta, kao i sportista iz Srpske koji nastupaju za druge države. Posao nije nimalo lak, ali mislim da smo napravili pravu stvar - rekao je član žirija Dragan Novaković.

Izbor deset najboljih sportista RS biće održan 14. decembra u Banskom dvoru sa početkom u 20.10 časova uz direktan prenos na RTRS-u.

Ministarstvo

Partner „Glasa Srpske“ u organizaciji je Ministarstvo porodice, omladine i sporta, koje će dodijeliti 12 stipendija najtalentovanijim sportistima.

- Odredili smo imena korisnika stipendija na drugom sastanku stručne komisije, ali zbog same manifestacije nećemo ih otkriti prije 14. decembra. Osim deset talentovanih, stipendiju su dobila i dva najperspektivnija kandidata među sportistima sa invaliditetom - rekao je član komisije Milan Adamović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana