Друга сједница жирија Избора десет најбољих спортиста РС: Скраћене листе кандидата

Милан Зубовић
Друга сједница жирија Избора десет најбољих спортиста РС: Скраћене листе кандидата

Бањалука - Стручни жири 63. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске изабрао је кандидате који ће се 14. децембра појавити на сцени Банског двора, а на посљедњој, трећој сједници поредаће их од десетог до првог мјеста на основу резултата које су остварили током године.

Кључна сједница жирија биће одржана уочи саме манифестације када ће Српска добити новог најбољег спортисту или спортисткињу. Посао члановима жирија којем ове године предсједава прослављени кошаркаш Ненад Крстић није био нимало једноставан ни приликом скраћивања листе, а тек их очекује најосјетљивији дио задатка. Крстић је због раније преузетих обавеза био спријечен да присуствује сједници, али је упознат са свим детаљима, а и његов глас биће вреднован на посљедњој сједници.

- Имали смо конструктивних расправа, али на крају све одлуке донијели смо једногласно. Заиста смо се трудили да никога не закинемо, вредновали смо само оно што пише на папиру и мислим да нисмо погријешили. Тек нас очекује прави посао и биће баш тешко донијети коначну одлуку - рекао је члан жирија Горан Малић.

По устаљеној пракси, имена десет одабраних неће бити објављивана све до саме манифестације. Осим ове категорије, скраћене су листе кандидата у десет осталих.

- Имали смо врло јаку конкуренцију и много недоумица када су у питању остале награде. Постоји много тренера, спортских радника или амбасадора спорта, као и спортиста из Српске који наступају за друге државе. Посао није нимало лак, али мислим да смо направили праву ствар - рекао је члан жирија Драган Новаковић.

Избор десет најбољих спортиста РС биће одржан 14. децембра у Банском двору са почетком у 20.10 часова уз директан пренос на РТРС-у.

Министарство

Партнер „Гласа Српске“ у организацији је Министарство породице, омладине и спорта, које ће додијелити 12 стипендија најталентованијим спортистима.

- Одредили смо имена корисника стипендија на другом састанку стручне комисије, али због саме манифестације нећемо их открити прије 14. децембра. Осим десет талентованих, стипендију су добила и два најперспективнија кандидата међу спортистима са инвалидитетом - рекао је члан комисије Милан Адамовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана