Cvijanovićeva na čelu Organizacionog odbora

Milan Zubović
Cvijanovićeva na čelu Organizacionog odbora

Banjaluka - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović biće na čelu Organizacionog odbora Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske, koji po 64. put organizuje “Glas Srpske”.

Već u petak biće održana prva sjednica, a s obzirom na to da je svečanost proglašenja pobjednika zakazana za 21. decembar, preduzete su sve radnje kako bi ova manifestacija još jednom protekla u najboljem redu. Garant za to sigurno je i prva dama Organizacionog odbora, ali i njegovi članovi, među kojima su ugledni privrednici, bivši sportisti i sportski radnici. “Glasova” tekovina odavno je poprimila mnogo širi društveni značaj, a svaka pomoć pri organizaciji, posebno sa republičkog vrha, svakako mnogo znači da sama manifestacija održi prepoznatljiv nivo.

U petak, neposredno poslije sastanka u Palati predsjednika, biće održana i prva sjednica žirija. U sportsku redakciju “Glasa Srpske” stigli su prijedlozi saveza, pa će žiri, kojem predsjedava proslavljeni odbojkaš Ivan Miljković, na prvom zasjedanju provjeriti kandidature i verifikovati konačnu listu kandidata.

- Dobili smo odgovore iz 21 saveza, što je blagi rast u odnosu na prethodne godine. Već na prvi pogled, svi kandidati su sa dosta uspjeha nastupali na domaćim i međunarodnim takmičenjima, pa nas sigurno očekuje težak posao prilikom izbora deset najboljih, a posebno najboljeg od njih - rekao je urednik sportske redakcije “Glasa Srpske” Dušan Repija.

Osim Miljkovića i njega, u žiriju su bivši rukometaš Srđan Trivundža, nekadašnji fudbaler i sadašnji selektor mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović, te urednici sportskih redakcija RTRS-a i “Nezavisnih novina”, Dragan Marković i Goran Karać. Osim izbora deset najboljih, biće dodijeljene plakete i priznanja u još deset kategorija. Prošlogodišnji laureat je odbojkašica Ana Gajić.

Pristigli prijedlozi

Ukoliko žiri utvrdi da su prijedlozi strukovnih saveza validni, za titulu najboljeg sportiste u 2018. godini boriće se: Dejan Vitor (karate), Darko Savić (kajak), Mladena Petrušić (atletika), Dalibor Ilić (košarka), Nikola Bjelajac (plivanje), Milica Ivković (odbojka), Radenko Tomić (boks), Milan Babić (kik-boks), David Stanišić (Tekvondo savez), Draško Vujković (vaterpolo), Dragan Babić (rafting), Snežana Marković (stoni tenis), Marko Šljivić (skijanje), Nemanja Galić (kuglanje), Milica Karanović (Tekvondo asocijacija), Vladimir Trbić (biciklizam), Vasilije Vujičić (džudo), Biljana Nedić (Savez košarke u kolicima), Momir Ašonja (Šahovski savez invalida), Velezar Šurbat (Streljački savez invalida), Ivica Vidiček (Savez za sport i rekreaciju invalida).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana