Цвијановићева на челу Организационог одбора

Милан Зубовић
Цвијановићева на челу Организационог одбора

Бањалука - Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић биће на челу Организационог одбора Избора десет најбољих спортиста Републике Српске, који по 64. пут организује “Глас Српске”.

Већ у петак биће одржана прва сједница, а с обзиром на то да је свечаност проглашења побједника заказана за 21. децембар, предузете су све радње како би ова манифестација још једном протекла у најбољем реду. Гарант за то сигурно је и прва дама Организационог одбора, али и његови чланови, међу којима су угледни привредници, бивши спортисти и спортски радници. “Гласова” тековина одавно је попримила много шири друштвени значај, а свака помоћ при организацији, посебно са републичког врха, свакако много значи да сама манифестација одржи препознатљив ниво.

У петак, непосредно послије састанка у Палати предсједника, биће одржана и прва сједница жирија. У спортску редакцију “Гласа Српске” стигли су приједлози савеза, па ће жири, којем предсједава прослављени одбојкаш Иван Миљковић, на првом засједању провјерити кандидатуре и верификовати коначну листу кандидата.

- Добили смо одговоре из 21 савеза, што је благи раст у односу на претходне године. Већ на први поглед, сви кандидати су са доста успјеха наступали на домаћим и међународним такмичењима, па нас сигурно очекује тежак посао приликом избора десет најбољих, а посебно најбољег од њих - рекао је уредник спортске редакције “Гласа Српске” Душан Репија.

Осим Миљковића и њега, у жирију су бивши рукометаш Срђан Тривунџа, некадашњи фудбалер и садашњи селектор младе репрезентације БиХ Винко Мариновић, те уредници спортских редакција РТРС-а и “Независних новина”, Драган Марковић и Горан Караћ. Осим избора десет најбољих, биће додијељене плакете и признања у још десет категорија. Прошлогодишњи лауреат је одбојкашица Ана Гајић.

Пристигли приједлози

Уколико жири утврди да су приједлози струковних савеза валидни, за титулу најбољег спортисте у 2018. години бориће се: Дејан Витор (карате), Дарко Савић (кајак), Младена Петрушић (атлетика), Далибор Илић (кошарка), Никола Бјелајац (пливање), Милица Ивковић (одбојка), Раденко Томић (бокс), Милан Бабић (кик-бокс), Давид Станишић (Теквондо савез), Драшко Вујковић (ватерполо), Драган Бабић (рафтинг), Снежана Марковић (стони тенис), Марко Шљивић (скијање), Немања Галић (куглање), Милица Карановић (Теквондо асоцијација), Владимир Трбић (бициклизам), Василије Вујичић (џудо), Биљана Недић (Савез кошарке у колицима), Момир Ашоња (Шаховски савез инвалида), Велезар Шурбат (Стрељачки савез инвалида), Ивица Видичек (Савез за спорт и рекреацију инвалида).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана