Чубриловић предсједник Организациониог одбор Избора десет најбољих спортиста РС

Душан Репија
Чубриловић предсједник Организациониог одбор Избора десет најбољих спортиста РС

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић биће на челу Организационог одбора 63. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске који организује "Глас Српске".

Овим је практично означен почетак припрема за манифестацију која ће бити одржана 14. децембра у Банском двору. Први човјек парламента са задовољством је прихватио позив.

- Ово је једна од најзначајнијих спортских манифестација у Републици Српској, а више од 60 пута одржати тако нешто је више од самог догађаја. Српска, нажалост, плаћа данак догађајима који су били на овом простору прије двије и по деценије, али спорт је и даље жив, иако можда није на нивоу као ранијих година. Овакав догађај заслужује подршку свих нас, па сам из тог разлога прихватио позив. Надам се да ће струковни савези изабрати најбоље кандидате, а стручни жири онда од њих изабрати најбоље - рекао је Чубриловић.

Прва сједница Организационог одбора биће одржана идућег четвртка, а до тада ће сви струковни савези добити позив да доставе име свог кандидата за спортисту године, а биће формиран и стручни жири.

Директор "Гласа Српске" Борис Дмитрашиновић захвалио је Чубриловићу и нагласио да не сумња у још једну успјешну организацију.

- Очекује нас много посла, али не сумњам да ћемо га, као и свих година до сада, урадити на најбољи могући начин - рекао је Дмитрашиновић.

"Гласов" партнер и подршка у организацији и ове године биће Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.

- Задовољна сам што смо већ годинама дио ове лијепе, прије свега спортске приче. Ријеч је о догађају који окупља велики број успјешних спортиста, који су наши најбољи амбасадори, а ове године сам посебно срећна, јер су спортисти из Српске блистали на европској и свјетској спортској сцени - истакла је министар Јасмина Давидовић.

Прошле године титулу најбољег заслужио је пливач Михајло Чепркало, друго мјесто заузела је стријелац Татјана Ђекановић, док је трећи био кајакаш Дарко Савић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана