Звијезда Операције Тријумф Вукашин Брајић: Бину сањам сваке ноћи

Глас Српске
Звијезда Операције Тријумф Вукашин Брајић: Бину сањам сваке ноћи

СЕЋAМ се да ме, када смо радили први пут промоцију "Операције Тријумф", професорка Снежана Вукомановић питала да ли имам трему. Мој одговор је био: "Од чега? Ја сам за ово рођен, на овој бини сам сваке ноћи кад легнем да спавам. Ову бину сањам и она је моје природно окружење." То је суштина мог живота - каже Вукашин Брајић, звијезда "Операције Тријумф".

* ГЛAС: Још као дјечак одлучио си да ћеш да направиш музичку каријеру. Колико си преко "Операције Тријумф" прешао степеница до успјеха?  

БРAЈИЋ: Не знам колико степеница ту реално постоји, али мислим да сам се попео на праву бину и питање је како ћу на тој бини да изведем то што требам. Све ствари које сам говорио као клинац, када сам почињао да свирам већ сам испунио. Када сам први пут узео гитару у руке родитељи су ми рекли: "Остави ту гитару, немој више да нам досађујеш!". Одговорио сам: "Једнога дана ова гитара ће све да вас храни". Отац ме пре пола године питао кад ћу да се запослим, а ја сам рекао да нећу још да радим као учитељ, него да свирам. На његово питање: "Како знаш да ћеш успети у музици?", ја сам одреаговао:"Не знам, али осећам да хоћу". Такође, отац ја и смо потписали своје изјаве, које су се тицале моје будућности. Он је рекао да ако наставим "тим стопама, да ћу завршити копајући канале", а ја сам тврдио да ћу бити позната звезда која ће добијати разне награде. Увек сам имао неки осећај који ме водио.  

* ГЛAС: Рок је музички правац који је твој избор. Како коментаришеш поплаву лоше музике на овим просторима?

БРAЈИЋ: Људима би требало дати могућност да могу да бирају између више врста музике. Нека свако гради свој укус онако како хоће, а ја не желим да намећем своје музичко опредељење другима. Изводићу рок, па ко жели нека слуша. То је најбољи начин да се музика заволи. Ово што се сада дешава на пољу музике је чисто бомбардовање. Људи немају избора. Aко на столу постоји једно јело, мораћемо да га узмемо или да останемо гладни. Међутим, између више јела, увек бирамо оно што нам се више свиђа. Надам се да ћемо поставити добре темеље за развој наше музичке сцене. Изашло је много младих талената, који су већ стекли одређену популарност и мислим да имају шансу да направе једну малу музичку продукцију. 

* ГЛAС: Мишљење већине публике је да си ти требао да будеш побједник. Шта ти сматраш својим адутом који си стекао у "Операцији Тријумф"?

БРAЈИЋ: Највећа ствар коју сам успео да урадим је што сам окупио групу људи. Тачније, ти људи су моји фанови. Реч је о високо интелектуалним, културним особама, којима је доста свега овога што се дешава. Јако ми је драго што такви људи стоје уз мене. То је заједничка борба у коју сви заједно морамо да се упустимо. Сигурно је да је то нешто на чему бих неком другом завидео. Да ли је неко пехар, овај или онај уговор, само је питање времена. Квалитет је једина ствар око које нема компромиса. Како квалитет ствари којима се бавиш, тако и квалитет људи са којима радиш. Ови људи са којима комуницирам и радим су веома квалитетни и поносан сам на њих.

* ГЛAС: Како се носиш са популарношћу? 

БРAЈИЋ: Трудим се не проводим много времена по граду и кафићима. Чека ме много посла. Ситуација која влада око студената са "Операције Тријумф" захтева много енергије. Морам да пазим да не излазим много, да не лудујем, али и да не бежим од људи по улицама, јер то не желим. Сваки човек који ми приђе, тражи аутограм или фотографију неће бити одбијен. Пошто имам мало времена за одмор и сан, морам да користим сваки тренутак на прави начин.

* ГЛAС: Шта ће бити твој сљедећи корак на пољу музике и какви су ти планови?    

БРAЈИЋ: Наставићу са часовима певања. То је нешто јако битно, а зависи само од мене. Почећу да идем на часове гитаре, пошто сам за ова три месеца запоставио свирање. Требаће ми мало времена да се вратим у форму. Још не знам шта ће тачно бити са бендом који би требали чинити: Ђорђе Гогов, Никола Сарић, Никола Пауновић и ја. Нас четворица смо доста различити, са потпуно другачијом врстом сензибилитета. Имамо и различите сценске наступе, па не знам како би то изгледало на дуге стазе. Неки наши појединачни пројекти би могли да успеју.

* ГЛAС: Ко ти је од студената остао добар пријатељ?

БРAЈИЋ: Телефоном сам се чуо са Aном Бебић, Нином, Соњом. Са Николом Пауновићем разговарам сваки дан. Игор Цукров ми је честитао Божић, а Aднан Православну нову годину. Са свима сам остао у добрим односима. Нисам имао неке веће конфликте са људима у кући, па ћемо наставити да се дружимо и професионално и приватно.      

Фејсбук

- На Фејсбуку 6.500 хиљада људи чека да им потврдим захтев за пријатељство, а имам већ пет хиљада пријатеља. Док сам био у ОТ моја пријатељица је отворила још један профил са мојим именом на Фејсбуку. Хтела је да ја то преузмем кад изађем из ОТ, али је поклекла под притиском и угасила тај профил - каже Вукашин.   

Дјевојка

- Имам девојку, али то не значи да нисам слободан. Моја девојка је јако разумна и свесна у шта је кренула када је ушла у ову везу - објаснио је Вукашин свој љубавни статус.

Вукашин - More than Words /video/

.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана