У Бањалуци не штеде паре за витак стас

Јасмина Перишић
У Бањалуци не штеде паре за витак стас

Бањалука - Индивидуално вјежбање са персоналним тренерима све је популарније, нарочито међу омладином и припадницама љепшег пола. Многи не питају за цијену зарад доброг изгледа, па су за тренинге спремни да издвоје од 150 до 250 КМ мјесечно.

- Породила сам се прије четири мјесеца и у трудноћи добила више од 20 килограма. Не могу дочекати да истопим вишак који ми је остао након порођаја, јер се осјећам лоше и тромо. Како због бебе не могу да идем увече на аеробик, ангажовала сам тренера, с којим се договарам о терминима. Тренирамо четири пута седмично по сат. Његове услуге су 250 КМ мјесечно - испричала је тридесетдвогодишња Ана О.

Каже да није ни слутила да ова услуга кошта пола просјечне плате, али да не жали за новцем када вјежба даје резултате.

- Нисам знала да је толико скупо, али немам другог избора. Приуштићу себи бар два мјесеца индивидуалног тренинга, а касније ћу преостали вишак килограма покушати да скинем шетњом и самоиницијативним вјежбама - рекла је ова Бањалучанка.

Власник фитнес центра и лиценцирани персонални тренер Горан Ђурица каже да су жене највјернији клијенти.

- Сваки персонални тренинг је прилагођен клијенту и његовим могућностима и потребама. Почетком и крајем сваког мјесеца мјеримо им фитнес форму. Њу чине стање организма, вода, масноће, мишићи и слично. Прије почетка тренирања поразговарамо са клијентом о његовом здравственом стању, физичким активностима и исхрани. Након тога урадимо фитнес тестове, па тек тада крећемо са тренингом. Цијене тренинга зависе од броја долазака и жеља клијената, јер није сваки тренинг исти - рекао је Ђурица.

Овај тренер са деценијом стажа у области фитнеса каже да ради са људима свих старосних доба, али најчешће онима од 20 до 50 година.

- И мушкарци вјежбају, али жене много више, јер имају мање искуства везаног за тренирање. Углавном долазе три пута седмично - казао је Ђурица.

Власник једног од највећих фитнес студија у граду Теофит Јусуфагић, који се фитнесом бави више од 40 година, каже да су цијене стандардне, али да је велико питање какав је квалитет услуга које грађани плаћају.

- Данас многи себе називају тренерима, а под упитником је њихова стручност. У просјеку сат и по до два индивидуалног тренинга кошта 20 КМ. То је оптимална цијена коју наплаћују скоро сви тренери у граду - објаснио је Јусуфагић.

Простор

Теофит Јусуфагић каже да многи персонални тренери немају свој простор за рад, па од клијената траже да уплате термине у некој од теретана.

- Ни ово баш није професионално, али шта да се ради? Данас су таква времена да многи посао тренера схватају искључиво као добар вид зараде - рекао је Јусуфагић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана