Слободанка Нишић, тату умјетница за Глас Плус: У моди су нестварно реалистичне слике богате маштом

Александра Маџар
Слободанка Нишић, тату умјетница за Глас Плус: У моди су нестварно реалистичне слике богате маштом

Да ли је тетовирање мода, хир или бунт, сваки човјек који одлучи да се тетовира, одговор тражи у себи, јер је то његов начин да свијету, а понекад и себи објасни себе, остави себи вјечну поруку, а можда само лијепу слику која ће бити украс на његовом тијелу.

И поново се вратимо на оно, колико људи, толико одговора, а једно је сигурно. Тетовирање је умјетност о којој смо овај пут разговарали са тату умјетницом из Бањалуке Слободанком Нишић. Од малих ногу свој креативни израз остављала је на папиру, а онда је у зрелијем добу, спонтано ушетала у свијет тетоважа. Од 2015. године дио је тима бањалучког Western салона гдје је свој таленат надоградила знањем и искуством и гдје свакодневно клијентима оставља доживотне трагове на тијелу.

Како смо већ закорачили у прољеће и како су све чешће приче о томе шта је у тренду овог годишњег доба, са Слободанком смо, између осталог, разговарали и о томе колико се мода у тетовирању мијењала и који су то мотиви сада актуелни.

Баш као и све у овом модерном свијету у којем живимо, тако се и тетоваже из дана у дан мијењају.

- Мислим да самим напретком у смислу технологије и опреме која се користи у тетовирању мијењају се и тетоваже. Сви знамо да су прије пуно актуелнији били трибали и доста једноставније тетоваже, а сада се раде слике нестварно реалистичне, богатије маштом и у разноразним стиловима  - каже ова тату умјетница.

Њена запажања говоре да се на нашем подручју људи најчешће одлучују да раде тетоваже  које имају неко веће значење за њих.

- Наравно увијек се ту нађу и људи који једноставно уљепшају своје тијело неком тетоважом која им се стилски допада – казала је она.

Осврнула се и на ону познату стару причуо тетоважама, за и против.

- Од када се бавим овим послом никад није била већа експанзија што се тетовирања тиче. Људи полако прихватају да то није ништа негативно, ништа толико страшно и болно, као што већина има предрасуде о томе и са задовољством могу рећи да уживамо у терминима сваки дан – прича Слободанка.

 И на крају радног дана, свој посао, види као велики изазов и велику одговорност.

- Изазов је свакодневно савладавати различите слике, идеје, а  уједно то је и одговорност, јер као што знамо то што се истетовира остаје за цијели живот – закључила је она.

 

Путовања и конвенције

Заљубљеник у путовања, Слободанка се још више радује, када неко путовање, укључује и причу о тетовирању.

- Конвенције и гостовања доста значе у смислу напредовања, упознавања нових људи, размјене искустава и доста савјета, али и прилика да радим неке слике и тетоваже са којима  се овде рјеђе сусрећем. Са Westernом сам посјетила конвенције у Словенији, Хрватској, Аустрији, Италији и свака је била подједнако вриједна – казала је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана