Секс скандали незаобилазан дио предсједничких мандата у Бијелој кући

Агенција
Секс скандали незаобилазан дио предсједничких мандата у Бијелој кући

Вашингтон - Преваре нису стране америчким предсједницима, а док су једни покушавали да их крију свим средствима, други су ишли чак толико далеко и отворено се набацивали другим женама пред својим супругама. Супруге су и поред доказаних афера остајале уз своје мужеве, а чини се да несрећна традиција прати и садашњу прву даму Меланију Трамп.

Многе прве даме у САД имају много тога заједничког - немају посао, плату, а многе су још издали супрузи бројним прељубама. Посљедња у низу афера америчког предсједника Доналда Трампа је она са некадашњом "Плејбојевом" зечицом Карен Мекдугал. Наравно, Трамп је још једном порекао везу са дјевојком са којом га штампа повезује.

Пошто се сазнало за још једну Трампову аферу, Меланија је опет у јавности одбила да иде уз свог супруга када су дошли да одају почаст погинулима у пуцњави на Флориди. Си-Ен-Ен наводи да је промјена код Меланије поготово постала видљива након покрета које су покренуле жене "И ја такође" ("MeToo).

Прије овог покрета, као да је постојао договор између моћних мушкараца и њихових жена да ће оне гледати на другу страну док они варају, а да ће, заузврат, оне имати користи од њихове моћи и богатства. Поједине жене су пристале да својим мужевима "прогледају кроз прсте" и прељубу ћушну под тепих.

Џеки Кенеди и Хилари Клинтон биле су прве жене које су пристале на овај компромис. У многим стварима су оне одговарале својим супрузима - биле су интелигентне, духовите и поврх свега дискретне.

Ипак, нису једине. Ни предсједник Линдон Џонсон није крио своју аферу и није се либио да се у јавности набацује лијепим женама. До краја вечери често би имао кармин на лицу. Његова супруга, Лејди Бирд, понекад би била с њим у истој просторији, а онда би га молила да престане да је срамоти.

- Потребан си негдје другдје, Линдоне. Запостављаш неке од својих пријатеља - знала је да му каже супруга.

Електричар из Бијеле куће Трафес Брајант рекао је да је Џонсон "наслиједио" двије новинарке од Џона Ф. Кенедија.

Након што јој је супруг умро, позната америчка водитељка Барбара Волтерс упитала је Лејди Бирд о Џонсону као прељубнику, а она се само насмијала и рекла:

- Ох, Линдон је волио људе. И то сигурно... није искључивало половину људи на свијету: жене.

Претходница Лејди Бирд, Џеки Кенеди је један од познатијих примјера када су у питању константна понижавања. Џеки је могла у то вријеме да се ослони на чињеницу да медији неће извјештавати о аферама њеног супруга.

- Не занима ме са колико жена спава све док знам да он зна да је то погрешно, и он сад тако мисли - повјерила се једном Џеки свом пријатељу Адлаију Стивенсону, амбасадору у УН.

Остаје да се види да ли ће и Трампови имати сличан моменат - признати проблеме у браку, али наставити напријед заједно.

За сада, Меланија је још једна од много првих дама која подноси понижење од наводних прељуба и недостатка лојалности свог супруга.

Левински

Скорији примјер брачне преваре је свакако брачни пар Клинтон. Током предсједничке кампање 1992. године Сузан Томасес, адвокат и близак пријатељ Клинтонових, рекла је Билу да ће се покупити и отићи усред кампање буде ли га ухватила "спуштених панталона".

- Знао је да ћу се обрушити на њега свим средствима ако нешто само и помисли - рекла је Томасес.

И док је Џеки Кенеди могла да буде сигурна да ће медији "ћутати" о аферама њеног супруга, Хилари Клинтон није имала куд, осим да се јавно суочи са прељубом свог супруга.

Јавност је сазнала за Клинтонову аферу са стажисткињом Бијеле куће Моником Левински. Клинтон је том афером осрамотио своју супругу, али га она није због тога оставила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана