Savjeti Lidije Ljubičić za Glas Plus:Jačanjem bicepsa i tricepsa zatežete i gornji dio leđa

Glas Srpske
Savjeti Lidije Ljubičić za Glas Plus:Jačanjem bicepsa i tricepsa zatežete i gornji dio leđa

Godine čine svoje, koža gubi elastičnost, što znači da je riječ o prirodnom procesu. Ne možemo ga zaustaviti, ali ga možemo usporiti, pridržavajući se nekih savjeta i radeći jednostavne vježbe kod kuće ili u fitnes centru. O tome je u ovom broju “Glas Plus” govorila profesorica fizičkog vaspitanja i sporta i fitnes instruktorka Lidija Ljubičić.

- Svi volimo lagane vježbe koje je moguće raditi i dok sjedimo ispred TV-a, pa isprobajte ove.

Vježbe za ruke jačaju bicepse, tricepse, ali i gornji dio leđa. Takođe, riješiće vas i naslaga masnoća oko pazuha, ali i na leđima na području grudnjaka. Krenete li vježbati sada, do ljeta ćete imati lijepe, oblikovane i čvrste ruke - dodaje fitnes instruktorka.

Prilikom izvođenja ovih vježbi, objašnjava Lidija, potrebno je paziti na držanje i leđa.

- Učvrstite tijelo, posebno trup i stomak i držite ravna leđa tokom izvođenja vježbi kako biste izbjegli moguća istezanja mišića, pogotovo kod korišćenja bučica. Jednako kao što je važno imati lijepo oblikovane mišiće, još je važnije raditi vježbe pravilno i bez povrede - naglašava ona.

Bučice ili flašice sa vodom

Brzi intenzivni trening učiniće vaše ruke, ramena, bicepse i tricepse izduženima. Traje samo 10 minuta. Jačanjem mišića postići ćete čvrste i lijepo oblikovane ruke, a u tome će vam pomoći bučice ili flašice sa vodom. “Tajna” uspjeha je u vježbanju ramena, bicepsa i tricepsa barem jednom do dva puta sedmično, za svaku mišićnu grupu tri-četiri vježbe.

Besplatne savjete o ishrani i treningu čitaoci Glasa Srpske mogu dobiti putem E-maila: [email protected] ili na telefon "L-Fit studio": 065/332-332

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana