Pogledajte paradu i pjesmu “Pukni zoro”VIDEO

ATV
Pogledajte paradu i pjesmu “Pukni zoro”VIDEO

Banjaluka - U Banjaluci je u ponedjeljk obilježava 9. januar – Dan Republike Srpske i njen 25. rođendan, nizom manifestacija kojim će prisustvovati predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, kao i drugi zvaničnici Srbije, Srpske, predstavnici Srpske u institucijama BiH, te brojne zvanice kako iz regiona, tako i svijeta.

Obilježavanje praznika počelo je paradom pod nazivom “25 godina Republike Republike”, koja je održana na Trgu Republike Srpske i Trgu Krajine sa početkom u 13.00 časova.

Pripadnici policijske akademije Republike Srpske i ostali učesnici parade su na današnjem defileu, održanom povodom obeležavanja Dana Srpske i njenog 25. rođendana, iznenadili građane otpjevavši pjesmu “Pukni zoro”.

Ova popularna pjesma je nastala tokom Prvog svjetskog rata, a ispjevao ju je nepoznati srpski vojnik pred bitku na Kajmakčalanu.

Učesnici parade su bili  i pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite, Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka, članovi Gradske organizacije Crvenog krsta Banjaluka, preduzeća “Pošte Srpske” i Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske.

U defileu su i članovi Banjalučke filharmonije, Banjalučke mažoretkinje, članovi kulturno-umjetničkih društava “Piskavica”, “Čajavec” i “Pelagić”, kao i Košarkaškog saveza, Fudbalskog saveza i Rukometnog saveza Srpske.

Ulicom Kralja Petra Prvog Karađorđevića defilovali su i članovi Ženskog rukometnog kluba i Rukometnog kluba “Borac”, Rukometnog kluba “Mladost”, Biciklističkog saveza, Bokserskog kluba “Slavija”, Odbojkaškog kluba “Laktaši”, te Moto-kluba “Noćni vukovi”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana