Погледајте параду и пјесму “Пукни зоро”VIDEO

ATV
Погледајте параду и пјесму “Пукни зоро”VIDEO

Бањалука - У Бањалуци је у понедјељк обиљежава 9. јануар – Дан Републике Српске и њен 25. рођендан, низом манифестација којим ће присуствовати предсједник Србије Томислав Николић, као и други званичници Србије, Српске, представници Српске у институцијама БиХ, те бројне званице како из региона, тако и свијета.

Обиљежавање празника почело је парадом под називом “25 година Републике Републике”, која је одржана на Тргу Републике Српске и Тргу Крајине са почетком у 13.00 часова.

Припадници полицијске академије Републике Српске и остали учесници параде су на данашњем дефилеу, одржаном поводом обележавања Дана Српске и њеног 25. рођендана, изненадили грађане отпјевавши пјесму “Пукни зоро”.

Ова популарна пјесма је настала током Првог свјетског рата, а испјевао ју је непознати српски војник пред битку на Кајмакчалану.

Учесници параде су били  и припадници Републичке управе Цивилне заштите, Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Бањалука, чланови Градске организације Црвеног крста Бањалука, предузећа “Поште Српске” и Савеза националних мањина Републике Српске.

У дефилеу су и чланови Бањалучке филхармоније, Бањалучке мажореткиње, чланови културно-умјетничких друштава “Пискавица”, “Чајавец” и “Пелагић”, као и Кошаркашког савеза, Фудбалског савеза и Рукометног савеза Српске.

Улицом Краља Петра Првог Карађорђевића дефиловали су и чланови Женског рукометног клуба и Рукометног клуба “Борац”, Рукометног клуба “Младост”, Бициклистичког савеза, Боксерског клуба “Славија”, Одбојкашког клуба “Лакташи”, те Мото-клуба “Ноћни вукови”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана