Почела сам да штедим док су ми дјеца студирала: Тада сам увела једно ефикасно правило

Агенције
Почела сам да штедим док су ми дјеца студирала: Тада сам увела једно ефикасно правило

Исповијест новинарке Мари Ц. Френклин која открива како је за 12 година уштедела хиљаде долара, одушевио је многобројне породице које су јој захвалне на савијету.

Удобно се смјестите и спремите се за невјероватну причу новинарке Мари Ц. Френклин која је објаснила коју методу је користила за штедњу новца.


"Прије 12 година, моје двије ћерке су биле на факултету, а тада је финанцијска ситуација била веома тешка. У том тренутку сам схватила да морам да учиним нешто по том питању и коначно почнем да одвајам новац са стране.

План је био слиједећи: сваку новчаницу од пет долара која ми прође кроз руку, чуваћу, умјесто да је потрошим. Та ситница ми је помогла да држим контролу над новцем, а стратегија се након 12 година исплатила.

Ћерке су у међувремену завршиле студије и удале се, а мој муж и ја смо за више од деценију успјели да уштедимо готово 36.000 долара.

Ово причам како бих помогла свим породицама које се налазе у кризи. Дакле, нема пуно одрицања, а план свако може да спроведе у дјело.

Све што требда да урадите јесте да се обавежете да ћете и ви чувати одређени дио новца умјесто да га потрошите. Ријеч је о ситном новцу, новчаници коју имате у рукама сваки дан.

Већ послије прикупљања мало веће количине, примјетићете како се ваш буџет свакодневно увећава, а осјећате се много сигурније.

На тај начин ћете моћи да уштедите новац за вјенчање, добро љетовање, студије своје дјеце, аутомобиле или кредит."

На крају своје исповијести, Мари је истакла да методу "пет долара" могу да практикују сви, те да је веома дјелотворна. Послије објављивања приче, јављао јој се велики број људи који су мотивисани њеним искуством, рјешили да спроводе исту стратегију.

Умјестп пет долара користите пет КМ, пет евра или пет куна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана