Osmanagić: Na Bosanskim piramidama postoje Teslina torziona polja

radiosarajevo.ba
Osmanagić: Na Bosanskim piramidama postoje Teslina torziona polja

Kontroverzni arheolog Semir Osmanagić tvrdi da su piramide u Visokom energetski pojačivači koji su slali i primali informacije preko Sunca.

Pišući za portal Radio Sarajevo (cio članak možete pročitati ovdje), Osmanagić je istakao da Teslini stojeći talasi iznad vrha Bosanske piramide Sunca, koji se kreću brzinama većim od brzine svjetlosti (pri čemu ne gube snagu pri prolasku kroz kosmička tijela) omogućavaju koncept postojanja kosmičkog interneta i gotovo trenutnu intergalaktičku komunikaciju u Univerzumu.

Arheolog takođe navodi da postoji brzina veća od brzine svjetlosti.

" Prema Ajnštajnu, nijedan objekat sa realnom masom mirovanja ne može da dostigne brzinu svjetlosti. Međutim, čitavom novom talasu nezavisnih istraživača, ograničenja brzine svjetlosti nisu prepreka za postojanje još većih brzina. Za njemačkog fizičara prof.dr. Konstantina Mejla to su čestice neutrina, koje putuju većom brzinom. O tome je govorio 2014. u Visokom", kaže Osmanagić.

"Za niz drugih istraživača, među kojima je najprominentniji Nikola Tesla, skalarni talasi, ili stojeći talasi, nastali su interakcijom torzionih polja koja imaju daleko veću brzinu od brzine svjetlosti. Procjenjuje se da je 10 milijardi puta brža od brzine svjetlosti. Torziona polja pritom mogu da se kreću kroz bilo koje kosmičko tijelo (planete, sunca) bez gubljenja snage. To znači da mogu da se kreću ogromnim brzinama, prenose informacije/energiju, a da se kvalitet i količina informacija ne gube", rekao je tada profesor Mejl.

Osmanagić navodi da bi idealno bilo imati na dva kraja dva proizvođača (generatora) energije koji međusobno komunicraju putem Teslinih, stojećih talasa. Prenos informacija između dva udaljena dijela kosmosa je gotovo trenutan, a informacija prilikom transporta ne gubi na svom kvalitetu.

Ističe da je piramida je najmoćniji geometrijski oblik kada je riječ o energijama i da, ukoliko je locirana iznad potetnih energetskih tačaka, postaje energetski pojačivač. U slučaju Bosanske piramide Sunca to su gvozdene ploče koje generišu elektromagnetizam, podzemni vodeni tok koji oslobađa negativne jone, drugi, paralelni i dublji podzemni vodeni tok koji stvara elektricitet s onim iznad njega. Tu su još i prirodni magnetizam, orgonska energija, veće količine kvarcnog kristala na površini piramide, spiralni raspored sedam nivoa tunela unutar same piramide koji ubrzava kretanje energije, vulkanska linija…

Prema Osmanagiću, kosmos u kojem postoji beskonačno brza i efikasna komunikacija ne može da postoji ako je ispunjen ogromnim brojem crnih rupa, koje se šire i gutaju sve pred sobom. Takav kosmos ne može da postoji ni ako je ispunjen beskonačnim vakumom u kojem ne postoje čestice koje će biti osnova za transport i komunikaciju. Stoga je za uređen sistem u kojem komunikacija postoji potrebna drugačija definicija kosmosa i njenih elemenata.

"Tvorci ideje o električnom kosmosu, u kojem sve počiva na električnim česticama dobijaju sve više zagovornika, jer na logičan način objašnjavaju gotovo sve kosmičke procese. Ne započinju svoju priču nelogičnom ‘Teorijom velikog praska’", piše Osmanagić.

"Ono što jeste logično je postojanje superbrzog i superprovodljivog kosmosa, bez unutrašnjih diskontinuiteta i crnih rupa. Kosmos nema ograničenja, a iza svega stoji kosmički um, Kreator. Pažljivo je kreirao naš Univerzum, brižljivo prateći sve procese u njemu i stanje zdravlja (vibracija) svih kosmičkih tijela. Osim njega, stvorio je i beskonačno mnogo drugih univerzuma, a za posjetu njima potrebno je ostvarivati kosmički dimenzionalni skok. Svi smo mi samo dio kosmičkog interneta, zajedno sa svim telima u svemiru uključujući i našim Tvorcem. Prenos informacija je gotovo trenutan, bez obzira na ogromne udaljenosti", zaključuje arheolog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana