Модел Миа Мартић за Глас Плус: Волим када људи представљају дио свог карактера кроз стајлинг

Александра Маџар
Модел Миа Мартић за Глас Плус: Волим када људи представљају дио свог карактера кроз стајлинг

Фотографије на којима је она у улози модела изашле су на страници италијанског “Вога”, снимци које је радила са Номад филм студиом из Бањалуке завршиле у једној Нетфлиџовој емисији, а боравак у Кини и Хонгконгу због моделинга за њу је био велико пословно и лично искуство.

Модел Миа Мартић никада није радила за модну кућу, увијек је била успјешан  фрееланцер. За модну сцену у Бањалуци сматра да постоји, али да треба још доста рада, развијања и освјештавања масе. За њу је стил сопствени печат. Воли да види да особа представља и дио свог карактера кроз стајлинг.  За овај број “Глас плуса” говорила је о својим највећим пословним изазовима, стилу и уласку у свијет моделинга.

- Иако ми је доста људи, годинама прије него што сам први пут стала пред камеру, говорило да би требала да се опробам у моделингу, ја сам одбијала. Ипак, како оно што желиш увијек добијеш, тако и оно од чега бјежиш исто тако, на овај или онај начин дође до тебе, тако је и мене ово пронашло. Фотограф Вишеслав Берић Коџо понудио ми је да направимо коју фотографију заједно, и пошто сам већ раније пратила и вољела његов рад, пристала сам. То је било прије пет, шест година. Сјећам се да сам, послије тог првог фотографисања, била тотално у неком новом расположењу и некој другој емоцији – испричала је Миа.

Одлазак у Кину описује као велики корак у пословном и приватном животу.

- Научила са доста тога када је ријеч о послу, упознала дивну особу Николину Гак, која ми је била и агент док сам била тамо, и плус живјела пар мјесеци на другом континенту, у другој култури – казала је Миа.

Највећи пословни изазов за Миу, која себе описује као особу којој је комфор на првом мјесту, био је позирање осам сати у неудобној обући.

То што је фрееланцер дозвољава јој да сама себи диктира темпо и начин рада.

- Код мене некако све иде без неких великих одрицања. Стварно волим камеру, моделинг и читав тај свијет. Вољела бих напоменути да сам јако срећна јер сам прије пар мјесеци постала дио једног великог музичког пројекта. Музика је некако од малих ногу моја љубав, а сада сам добила прилику да искуство пред објективима и камерама спојим са музиком. Стварно сам узбуђена у вези тога, једва чекам да сви видите шта вам моја екипа и ја спремамо – најавила је Мартићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана