Златан Ибрахимовић: Нећу храмајући отићи из фудбала

Агенције
Златан Ибрахимовић: Нећу храмајући отићи из фудбала

Манчестер - Када је Златан Ибрахимовић доживио тешку повреду кољена, многи љубитељи фудбала скептично су говорили о његовом повратку на терен, а иако има 36 година, Швеђанин се још увијек са много мотива надмеће са млађима од себе.

Менаџер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињо одлучио је да му обнови уговор за текућу сезону и тако џентлменски пружи прилику одличном нападачу да каријеру заврши у великом стилу. Не зна се колико Швеђанин заиста може, али реакције доктора који га је оперисао су обећавајуће. Рекао је да никада није упознао снажнијег спортисту и да се опоравља брже од свих очекивања. Златан је ментално увијек био посебно чврст. Мотивисан што су га сви отписали, имао је само један циљ, а то је повратак на терен.

- Вратио сам се да завршим оно што сам започео. Освојили смо три трофеја у првој сезони, али крај није био онакав какав сам желио да буде и каквом смо се сви надали. Сада је циљ освајање Премијер лиге, тај посао желим да завршим. Све што сам започео у првој сезони, завршићемо у другој. Отићи ћу из фудбала онако како сам и ушао у њега, а не храмајући. Отићи ћу онако како ја желим да изађем. Чак и ако будем морао да ходам по води, и то ћу такође учинити - рекао је Ибрахимовић.

Процес опоравка од тешке повреде као што је кидање укрштених лигамената никада није лако. Поготово када се ради о искусном спортисти који је већ размишљао о пензији, али је Ибрахимовић кован од другачијег материјала и све потешкоће, било менталне или физичке, успио је да преброди.

- Било ми је лакше да кажем да ћу се вратити, јер сам тада имао изазов пред собом. Изазов је представљало баш то што никада нисам имао озбиљне повреде, али и сви ти људи који су говорили готово је или престар је. Такве сумње су биле присутне током моје читаве каријере. Када се тако нешто деси, то ме додатно покреће и даје ми енергију за пролазак кроз циљ. Изазивам себе колико могу да урадим и колико могу да искористим своје тијело. Размишљао сам колико ћу година играти, али повреда ми је олакшала. Имао сам само једну мету, а то је да се вратим да играм - закључио је Ибрахимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана