Згрће милионе на великом одмору

Daily Mail
Згрће милионе на великом одмору

Њујорк - Мохамед Ислам још није напунио 18 година, а процјењује се да је од трговања акцијама током школских одмора зарадио невјероватних 72 милиона долара.

Тинејџер из Њујорка који је трговином акцијама почео површно да се бави још у деветој години, данас већину пауза у средњој школи проводи тргујући, између осталог, акцијама нафте и злата.

Када није у школи често своје пријатеље води на скупе вечере на којима једу 400 долара вриједан кавијар и друга скупа јела.

Мохамед се својим богатством хвали и на друштвеним мрежама. На "Инстаграм" редовно качи фотографије са журки на којима плеше са женама, игра покер и слично.

Колико је тачно "тежак", младић не жели да открије, али признаје да се ради о осмоцифреном броју. Открио је и да је купио BMA-а за који још нема дозволу, као и да изнајмљује стан на Менхетну.

Међутим, његови родитељи, иначе досељеници из Азије, још му не дозвољавају да се одсели из породичне куће у Квинсу.

Иначе, новац који је зарадио свакако је користан и његовим родитељима, а он планира да им помаже и у будућности.

Мохамед је открио да му је највећа инспирација у финансијском свијету милијардер Пол Тјудор Џонс, 108. најбогатији Американац према "Форбсу".

Он каже да његови родитељи нису баш одушевљени оним чиме се бави, али да ипак виде да је добар у томе.

- Шта покреће свијет? Новац. Ако новац не тече, ако фабрике не раде, нема иновација, нема производа, нема инвестиција, нема раста - каже овај тинејџер који на свом "Инстаграм" профилу поручује: "Више новца, мање проблема."

Мохамед не планира да одустане од трговања акцијама, већ напротив, жели да још више заради.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана