Zaveo svoju ćerku, sad je otac i djed istom djetetu

Agencije
Zaveo svoju ćerku, sad je otac i djed istom djetetu

Profesor i njegova tada šesnaestogodišnja učenica su za srodstvo saznali tek nakon što su stigli rezultati testa očinstva.

Alfred Mokoena, Južnoafrikanac iz sela nadomak Hejzivjua, prepričao je lokalnim medijima kako ga je u životu zadesila nesvakidašnja muka, kako je postao istovremeno djed i otac istom djetetu.

Nekadašnji je profesor, naime, neznajući da mu je to rođena ćerka, prije četiri godine zaveo svoju šesnaestogodišnju učenicu koja mu je nedugo potom na svijet donijela sina, odnosno unuka.

Sada dvadesetogodišnja Nonlanla Nksumalo je lokalnim medijima potvrdila da ona i Mokoena tada nisu imali pojma da su otac i ćerka, a rekla je i da su za krvno srodstvo saznali tek nakon što su stigli rezultati testa očinstva koji je on zatražio.

Mokoena je iz straha za svoju reputaciju neko vrijeme odbijao da prizna da je imao seksualne odnose s djevojkom, pa je čak i pretio smrću novinaru koji je istraživao priču.

“Izvinjavam se novinaru što sam tako postupio. U to sam vrijeme bio jako zbunjen i nisam htio da ljudi znaju za moje sramotne postupke”, izjavio je prije nekoliko dana Mokoena, pa do kraja otvorio dušu:

“Izvinjavam se i zato što sam vlastitu ćerku ignorisao sve ove godine iako sam znao da živi nedaleko od mene i da odgaja moje dijete. Iskoristio sam je, iskoristio sam njenu mladost i činjenicu da me poštovala kao profesora”, dodao je.

Nonlanla je naglasila kako bi se vjerovatno slomila da joj majka i očuh nisu pružali podršku, te dodala kako je dugo živjela u strahu da će dijete biti hendikepirano.

“Sada su mu četiri, normalno hoda i govori, pa sam uvjerena da je s njim sve u redu. Ali zaista nemam pojma kako ću mu jednog dana objasniti da mu je otac ujedno i djed”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana