Затвореници у британском затвору наручују храну и праве журке

Приредио: Борис Ђурић
Затвореници у британском затвору наручују храну и праве журке

Лондон - Затвореници у британском затвору "Гејз Марш" као да не бораве иза решетака, јер организују журке, наручују доставу хране, пију алкохол, дрогирају се и слободно користе мобилне телефоне.

Слике живота у "Гејз Маршу" појавиле су се ових дана на друштвеним мрежама, гдје многи затвореници имају своје профиле и приказују како живе опуштеним животом.

"Ево, овако живимо у затвору, ту су крменадла и лук, који се управо прже", говори један од затвореника и додаје: "Ми се уствари налазимо у затвору".

Камера се затим фокусира на посуду са воћем, које се често користи за прављење затворског алкохолног пића. На крају снимка неко говори: "Поредај их" и приказује четири "ајфон" телефона, који су забрањени у затвору.

- Овако понашање је неприхватљиво. Обратићемо се полицији да покрене истрагу и тражићемо уклањање тих профила са друштвених мрежа - наведено је у саопштењу Министарства правде поводом тог случаја.

На осталим снимцима, направљеним забрањеним телефонима, види се момак у сивом затворском џемперу како пуши лулу са крек кокаином, док га остали охрабрују да "испуши све" и да "настави да удише".

Остали дрогирани затвореници се могу видјети како плешу док на једног затвореника бацају кантицу са бијелом бојом, коју затим истресају на његову главу. Најшокантнији снимак приказује затвореника голе задњице како сједи на другом затворенику и симулира непримјерене сцене.

У посљедњем извјештају британског инспектората за затворе наведено је да је надзор над затвореницима готово изгубљен, јер банде слободно оперишу у већем дијелу "Гејз Марша".

У затвору са 570 затвореника редовно се конзумира суперјаки синтетички канабис, познат као спајс, који је повезан са бројним случајевима смрти.

- Много ствари се дешава у овом затвору. Затвореници слободно практикују уживање у дроги и алкохолу - каже извор упознат са ситуацијом у овом затвору.

Забиљежен је случај насилног киднапера Доминика Ашера (29) који је у јулу организовао забаве на којима су сви јели хамбургере и дрогирали се. Ту је и примјер бруталних бокс мечева, у којима се затвореници боре за кутију цигарета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана