U Singaputu na meniju jela “Tramp” i “Kim”

Agencije
U Singaputu na meniju jela “Tramp” i “Kim”

Singapur - Singapur se uveliko priprema za istorijski susret lidera SAD Donalda Trampa i Sjeverne Koreje Kim Jong Una 12. juna.

Ova jugoistočna azijska država-grad, koja će 12. juna biti mjesto istorijskog susreta između dva predsjednika, pojačala je mjere bezbjednosti širom teritorije, ali ne samo tla već i neba.

Tako će vazdušni prostor iznad Singapura biti zatvoren tokom susreta dva predsjednika sljedeće sedmice, javlja Rojters, pozivajući se na upozorenje koje su izdale vlasti iz avijacije.

U upozorenju Međunarodne organizacije za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) i Administracije federalnog vazduhoplovstva (FAA) navedeno je da će vazdušni prostor iznad Singapura biti djelimično zatvoren 11, 12. i 13. juna.

Događaje na političkom polju uporedo prate i lokalni privrednici, koji u ovom samitu vide odličnu priliku za zaradu.

Tako se jedan vlasnik restorana sjetio da jedan obrok nazove po imenima dvojice političara Trampa i Kima.

Reklamnu kampanju prati slogan, koji “izgovara” Tramp: “Nevjerovatno! Oni jedu američku suvu govedinu. Izgradimo ponovo divnu harmoniju.”

Sjevernokorejski predsjednik odgovara: “Kimči je naš nacionalni ponos. Definitivno je začinjena globalnom prodajom američke govedine.”

Suva govedina i kimči, korejsko nacionalno jelo, možda izgledaju kao malo vjerovatna kombinacija, ali to ne sprečava domaćine da se poigraju čulima svojih mušterija.

Bijela kuća je potvrdila da će se Tramp 12. juna sastati sa Kim Jong Unom u luksuznom  hotelu “Kapela” na egzotičnom ostrvu Sentosa. Sjevernokorejski lider bi prema prvobitnim najavama mogao da bude smješten u hotelu “Fulerton” i centru grada.

Posjeta

Šefica diplomatije Singapura Vivijen Balakrišnan boraviće u radnoj posjeti Pjongjangu danas i sutra, saopštila je singapurska vlada. Mada nije zvanično saopšteno, tema razgovora biće istorijski susret između američkog i sjevernokorejskog lidera, Donalda Trampa i Kim Jong Una, 12. juna u Singapuru.

Ona će otputovati u pratnji drugih zvaničnika Ministarstva spoljnih poslova Singapura, prenijela je agencija Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana