Сваки дан хода 112 километара до посла и назад

Агенције
Сваки дан хода 112 километара до посла и назад

Он нема довољно новца за гориво, има болесну супругу, а брине и за унука. Како би прехранио породицу, 61-годишњи Стив Симоф сваки дан пређе невјероватних 56 километара до посла и још толико назад кући.

 Како би прехранио породицу, 61-годишњи Стив Симоф сваки дан пређе невјероватних 56 километара до посла и још толико назад кући.

Чак 112 километара дневно пређе овај Американац из Дејвис Ситија, који на посао иде пјешке, јер нема довољно новца за гориво. За њега нема друге опције, радити мора како би прехранио и издржавао породицу.

"Прво и најважније, кад имате породицу и имате посао, морате бити способни издржавати своју породицу. Морате бити способни задржати тај посао. То су двије најважније ствари које ми падају напамет", истиче скромни Симоф.

Иако му смјена у казину почиње тек у 23 часа, он из куће одлази око 15.30 часова како би стигао на вријеме на посао. Након седам сати пјешачења, његов посао домара у казину не даје му више од двапут по 15 минута предаха, јер је читаво вријеме на ногама.

У казину зарађује 9,07 долара по сату.

Само понекад, на путу према послу стане му који возач и понуди га одбацити дио пута, али ако се тако нешто и догоди, онда је то углавном преко радних дана, јер је викендом саобраћај минималан.

Симоф мора мијењати обућу свака два мјесеца, због једноставно невјероватне километраже коју пријеђе пјешке у том пеироду.

Ипак, однедавно један његов колега почео му је помагати и возити га 3/4 пута на путу према кући, тако да му на путу назад остаје 'тек' 13 километара до куће

Симоф живи са супругом Рене, која прима инвалиднину након претрпљена два срчана удара те с унуком Стивеном, којег су усвојили. Недавно су купили аутомобил, но засад не могу још приуштити гориво за њега. Разлог зашто живе толико далеко од казина гдје Стив ради јест ниска мјесечна рента од 400 долара мјесечно, колико себи они тренутно највише могу приуштити.

Симоф каже да се његова дневна рутина неће тако скоро промијенити. "Ако не идем на посао, рачуни се неће сами платити. Док су ми год ноге здраве и док сам здрав, не вјерујем да ћу се промијенити", истиче на крају непоколебљиви Американац.

Прије отприлике мјесец дана, слична прича откривена је у Детроиту, гдје је пуних десет година Џејмс Робертсон пјешачио 34 километра до творнице у којој је радио. Био је један од радника који најмање касне на посао.

Након што је његова прича објављена у свим америчким медијима, путем донација је за њега прикупљено 350.000 долара, добио је нови ауто, али се јавила и бојазан да је сад постао лака мета за друге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана