Село лијепих дјевојака тражи слободне мушкарце

Агенције
Село лијепих дјевојака тражи слободне мушкарце

Рио де Жанеиро - Ноива до Кордеиро је село на југу Бразила чије је становништво махом састављено од жена.

Синови обично напуштају село са пунољетством, а малобројни мужеви углавном раде у оближњим градовима, враћајући се само викендом.

Све фрустрираније због одсуства мушкараца, младе жене су одлучиле да упуте апел нежењама који би се радо преселили у село и ту се оженили.

"Овдjе, једини мушкарце које ми, слободне женске, срећено, или су већ ожењени или су наши рођаци. Сви смо овдjе у сродству. Одавно нисам пољубила ниједног мушкарца", изјавила је за британски лист "Мирор" 23-годишња Нина.

"Сањамо да се заљубимо и удамо се. Али, волимо свој живот овдjе и не желимо да се одселимо у град како би смо себи нашле мужа", објаснила је она.

Ноива до Кордеиро је атипично село. Основала га је извjесна Марија Сењорина де Лима, која је изопштена из друштва након што је побјегла од мужа за ког је присилно била удата. Временом су јој се придружиле друге "отпаднице".

Уз позив заинтересованим нежењама слиједи и упозорење: мушкарци морају да се повинују правилима села којим руководе жене.

"Мораћете да радите како вам ми кажемо и да живите према нашим правилима", истиче Нина.

"Има пуно ствари које жене обављају боље од мушкараца. Наше село је љепше, организованије и далеко хармоничније него да га воде мушкарци", закључила је млада Бразилка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана