Саудијски монарх повео 1.000 особа и затворио јавну плажу

Агенције
Саудијски монарх повео 1.000 особа и затворио јавну плажу

Краљ Саудијске Арабије Салман налази се на одмору Француској. Када сте саудијски монарх онда је потпуно очекивано да нећете имати просјечан одмор.

Мјештани су узнемирени због затварања јавне плаже како би краљ могао да се краљевски одмара у тишини, а приступ његовој вили забрањен је на 300 метара.

У вили "Валаријус" због саудијског монарха промијењени су прозори, посађено је ново цвијеће, а круже гласине и о трону који је постављен на балкону како би краљ могао да ужива у погледу, преноси "Би Би Си".

Краљ је стигао на аеродром у Ницу са два авиона, а дочекало га је десет аутомобила. Приликом његове посјете унајмљено је најмање 400 луксузних аутомобила који су превозили краљеве рођаке и пријатеље куда год зажеле.

"Тражили су од нас да их возимо по ресторанима, па и у Монако, Ницу или у виле у околном подручју, јер размишљају о куповини неке од њих", рекао је један од возача.

Краљ је са собом повео 1.000 људи, "најближи" круг од 300 људи су заједном са њим, а остатак од 700 особа одсиједа у луксузним хотелима у Кану.

Више од 100.000 мјештана потписало је петицију против затварања плаже како би краљ могао да ужива у приватности. Плажа је веома популарна међу туристима и локалним становништвом.

Обалом патролирају полицијски чамци, тражећи потенцијалне уљезе.

"Разумијемо потребу за обезбјеђењем, али нико не би смио бити изнад закона ове земље", изјавио је градоначелник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана