Рокфелер сакупљао бубе и записивао сваки сусрет

Агенције
Рокфелер сакупљао бубе и записивао сваки сусрет

Вашингтон - Милијардер Дејвид Рокфелер, који је у 101. години преминуо 20. марта, имао је много необичних навика, између осталог, сакупљао је инсекте и записивао сваки састанак.

То је открила Ајлин Рокфелер (65), његова кћерка, која са супругом и синовима живи на породичној фарми у Вермонту.

Како каже, њен отац Дејвид био је особа ведрог карактера. Иако је током њеног дјетињства углавном био одсутан, осјећала је да их веже посебна врста топлине и пријатељства, која се задржала до посљедњег дана.

- Нека од мојих најљепших сјећања из дјетињства у вези су са нашом викендицом у коју смо одлазили сваког викенда. Животиње и природа били су дио наших живота, а то је укључивало инсекте. Многи не знају да је мом тати један од омиљених хобија било сакупљање инсеката. Када сам била мала, користила сам тренутке боравка на нашем имању да бих му помогла у проналаску буба - присјећа се Ајлин.

Дејвид Рокфелер имао је велику колекцију буба у подруму имања. Бубе би утопио у алкохол, потом означио врсту којој припадају, датум када их је пронашао, те их уредно смјестио у његове кутије с бубама.

- Чинило ми се да је тата био једнако поносан на своју колекцију инсеката као и на своје шесторо дјеце - смије се Ајлин.

Она додаје да је њен отац биљежио оброке и вина која је конзумирао у омиљеним ресторанима.

- Мој отац записао је сваки састанак у свом животу. Многи су мислили да има извансеријско памћење, а нису знали да би записао детаље о особи с којом се сусрео, мјесто састанка, тему разговора. Наслиједила сам његов велики адресар с више од 150.000 контаката. Вјерујем да је ријеч о најбољем адресару на свијету - рекла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана