Ретро стил спасио им брак

nezavisne.com
Ретро стил спасио им брак

Менди Џонс (49) из Стафордшајера тврди да јој је повратак у педесете године прошлог вијека спасио брак.

Данас ова Британка у потпуности ужива у ретро животном стилу, а њен дан своди се на кување, чишћење и удовољавање супругу Герију.

Она искључиво носи одјећу из педесетих, вози шевроле из 1949. године и слуша рокабили музику са џубокса који је инсталирала у дому.

Тврди да је ова корјенита промјена сачувала њен брак, јер су супруг и она већ упали у рутину, из које се нису могли извући.

Иако можда звучи контроверзно, она тврди да све жене треба да прихвате овај стил живљења, јер само тако могу усрећити свог човјека.

"Наравно, увијек је било и биће злонамјерних коментара, али овај начин живота код мене је 'упалио', спасио ми је брак", каже Џонсова.

Обоје обожавају педесете као еру, облаче се у ретро стилу и уопште су прихватили тај начин живота.

"Након ове промјене, мој Гери каже да сам боља супруга и да смо ближи него икад", говори ова Британка.

Она поручује свим женама да би требало да живе како су живјели људи у педесетим, јер су бракови склопљени тада најдуговјечнији бракови.

Прије неколико година њихов брак је био у озбиљној кризи и Џонсова је схватила да нешто мора урадити уколико жели да сачува супруга. Онда је почела да истражује како су живјеле жене у педесетим и схватила да су ти бракови опстајали захваљујући томе што су жене чиниле све да удовоље супругу. Она се одлучила за ову промјену па је тако и цијелу кућу преуредила у том стилу. Продала је нови аутомобил и набавила стари из 1949. године.

Данас, када њен супруг дође уморан с посла, његова предана супруга га чека са већ постављеном вечером и то у кухињи која је у потпуности идентична оним из педесетих година прошлог вијека.

Када су се први пут упознали, прије тридесетак година, спојила их је љубав према рокабилију и моди педесетих година. Иако су годинама живјели у срећном браку, прије пет година је дошло до одређених проблема и они су схватили да су се заситили једног другога.

"Мислим да смо се почели гушити у тој идентичној рутини, која се понављала из дана у дан. То више није био наш живот. Нешто сам морала учинити и на крају се испоставило да сам била у праву. Раније смо викенде углавном проводили по пабовима, остајући до раних јутарњих часова и то је нанијело велику штету нашем браку", каже Џонсова и додаје: "Радикална промјена је била неопходна."

Њих двоје су у овај необични пројекат ушли заједно, па су тако цијелу кућу реновирали у ретро стилу.

Џонсова је успјела да усаврши фризуре из педесетих, које прави сама, а одјећу искључиво набавља у ретро шоповима.

Данас, умјесто да викенде проводе у пабовима, они одлазе на плесне вечери, што их у потпуности испуњава.

"Мислим да су људи који су живјели педесетих година прошлог вијека били далеко срећнији и спокојнији. Данас је живот пребрз и не знамо се радовати ситницима", каже Џонсова.

Када су код куће, не користе савремене уређаје, а извор забаве им је стари џубокс, који су инсталирали у свом дневном боравку.

Иако ће можда некима све то изгледати чудно, Џонсова подстиче и своје пријатеље и познанике да усвоје ретро стил, јер ће им то свакако побољшати квалитет живљења.

"Педесете су биле једно срећно и безбрижно доба. Тада су разводи били ријеткост, што данас није случај. Мислим да би сви требало да послушамо савјете старијих, јер су они успјели одржати своје бракове", каже Џонсова.

Иначе, да њена тврдња има научно упориште, свједочи и статистички податак да је стопа развода током педесетих износила око 20 одсто, док је данашња цифра чак 43 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана