Посљедњи преживјели члан несталог племена VIDEO

  Посљедњи преживјели члан несталог племена VIDEO 21.07.2018 14:06 | Агенције

На интернету се појавио видео снимак на коме можемо да видимо посљедњег преживјелог члана племена који већ 22 године живи сам у џунгли.

Педесетогодишњи мушкарац живи сам у Амазонији 22 године, након што је убијен посљедњи члан његовог племена, а медији су га прозвали најусамљенијим човјеком у свијету.


На видео-снимку који је снимљен из близине и објављен од стране бразилске владине агенције Фунаи, можемо да видимо полуголог мишићавог мушкараца који сијече дрво.

У дијелу џунгле у коме је снимљен, а претпоставља се да ту и обитава, налази се папаја и кукуруз, док му је настамба направљена од дрвета.

Како пише Дејли мејл, истраживачи су га први пут угледали у џунгли 1996. године, од када вјероватно живи сам у дивљини.

“Мислмо да тамо живи сам 22 године, да има око 50 година и да вријеме проводи ловећи свиње, птице и мајмуне помоћу лука и стријеле”, открио је истраживач који је фасциниран овим човјеком.

Иако нико није могао да ступи у контакт са њим јер то брани Фунаи, бразилска владина агенција за домороце, истраживачи сматрају да је мушкарац остао сам након што су посљедњи чланови његовог племена убијени од стране фармера.

Због евидентне забране, још увијек није откривено његово име нити ком племену је припадао.

Ипак, он је под сталним праћењем од 1996. године, те се до сада открило да посљедњи преживјели члан премјерна копа рупе у земљи у којима, како се претпоставља, заробљава животиње или се крије. Тако је и добио надимак Човјек у рупи.

Истраживачи кажу да на тај начин знају да ли је он још увијек жив, као и гдје се креће.

Занимљиво је што је овај мушкарац успио више од двије деценије да живи ван цивилизације на земљи која је пожељна од стране фармера. Како су навели из агенције Фунаи, претпоставља се да у бразилском Амазону постоји 113 племена.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица