Порно звијезде узори дјевојчицама

Агенције
Порно звијезде узори дјевојчицама

Девојчице у основним и средњим школама све су више под утицајем „идеала љепоте" који се представља у пронографским садржајима, показује најновија британска студија.

Посљедњих година тинејџерке као своје узоре наводе бројне старлете и самопрокламоване звијезде које изгледају као глумице у пронографским филмовима, пише Дејли Телеграф.

Дјевојчице највећи притисак ојсећају око тринеасте године када и почињу да се, због сопствене несигурности, угледају на звијезде чији физички изглед не могу достићи, наводи Хелен Портер, чланица британске Асоцијације учитеља и предавача.

Према њеним ријечима предстојећа годишња конференција те асоцијације биће посвећена промовисању здравог живота и изгледа јер се бројне дјевојчице налазе у проблему.

„У посљедњих пет година дјевојчице све чешће упоређују своја тијела међусобно, али и са тјелима јавних личности. Проблем је у томе што слика која се јавља у медијима са временом постаје све екстремнија, налик порно звијездама, што дјевојчице не могу и не би требало да се труде да достигну", изјавила је Портер.

На конференцији ће посебан акценат бити и на порнографском садржају и начину његовог пласирања у медијима. Портер сматра да је порнографију немогуће искорјенити, али да зато треба водити рачуна о томе како је представити младим нараштајима.

„Дјевојчице почињу да граде криву слику упоредо са растом интересовања за дјечаке. Због тога су и очекивања дјечака, која су углавном изграђена на порнографском садржају, веома важна", објашњава она.

Према њеним ријечима потребно је промовисати позитивну слику о тијелу жене и нагласити да упоређивања било какве врсте не доносе ништа добро, уз напомену да је свака дјевојчица треба да се осјећа добро у својој кожи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана