Од бескућника, преко милионера па до Холивуда

Б. Ђ.
Од бескућника, преко милионера па до Холивуда

Њујорк - Када је Американац Крис Гарднер са својим сином спавао на поду јавног тоалета није могао ни замислити да ће његова животна прича постати холивудски хит.

Био је то почетак осамдесетих година прошлог вијека када је Гарднер, који је тада имао 27 година, са малим сином живио у Сан Франциску као бескућник дуже од годину.

Био је запослен као слабо плаћен шегрт у брокерској кући и није могао да скупи новац за станарину. Поред јавних тоалета на жељезничкој станици, спавали су у парковима, у црквеним склоништима или под његовим радним столом када су сви остали одлазили кући. Хранили су се у јавним кухињама и оно мало новца што је имао Гарднер је давао на обданиште. Упркос тешкој ситуацији, он је напредовао на послу и како се показао као добар у продаји акција, фирма "Дин Витер Рејнолдс" му је на крају пробног периода дала стални посао. Коначно је могао платити себи и сину станарину, док је његова каријера почела ићи узлазном путањом.

Крајем осамдесетих година прошлог вијека отворио је своју инвестициону компанију "Гарднер Рич" и годинама је напорно радио да је учини профитабилном и успјешном.

Данас је богатство 63 година старог Гарднера процијењено на 60 милиона долара и мултимилионер углавном проводи вријеме путујући као мотивациони говорник. Када се сазнало да је имао проблематично дјетињство и да је једно вријеме био у затвору одмах су са њим контактирали агенти из Холивуда и понудили му да буде снимљен филм о његовом животу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана