Нови терминал на аеродрому у Лос Анђелесу намијењен искључиво богаташима

Превео: Борис Ђурић
Нови терминал на аеродрому у Лос Анђелесу намијењен искључиво богаташима

Лос Анђелес - По доласку на приватни терминал аеродрома Лос Анђелес (LAX) богате путнике чека таблет на којем се приказују дешавања на обичном терминалу. Путници који вуку торбе кроз гужву, чекање у дугим редовима и нервозни људи, само су дио приказаних ствари којих нема у Прајвет Сјуту.

- На обичном терминалу процесуира се истовремено неколико хиљада незадовољних  људи. Тамо је гласно, док је овдје веома лијепо - каже управник новог терминала Гевин де Бекер.

Додаје да је избјегавање нелагодности модерног путовања, а не луксуз, главна сврха Прајвет Сјута.

Нови терминал који је коштао 22 милиона долара биће отворен у понедјељак. Да би избјегли гужве око аеродрома, богати клијенти ће долазити дискретним путем на чијем почетку се налази пункт са наоружаним стражарима који провјеравају идентитет путника.

Након провјере стражари притискају дугме, отвара се висока зелена капија и улази се у прави мали рај.

У склопу терминала налази се 13 апартмана од којих сваки има купатило, органску храну, пића, интернет и телевизију као и поглед на авионе који ролају пистом. Ту је такође и велики избор играчака за дјецу као и молитвена простирка за муслимане. Уколико се деси да гост по себи проспе шампањац, довољно је да подигне телефонску слушалицу и за неколико минута стиже човјек у сакоу који на колицима довози чарапе, кошуље, блузе и ципеле ексклузивних робних марки. А уколико на дестинацији вријеме није баш најбоље, на располагању је непромочива јакна.

Други човјек у одијелу провјерава пртљаг и говори када је вријеме да гост напусти апартман и да пређе у "галерију", мини-терминал направљен у виду хотелског хола.

Галерија је декорисана умјетничким дјелима која се стално мијењају и која су на продају. Када је вријеме за полазак, до путника стижу службеници да им провјере документа, док их на излазу чека BMW који их вози до авиона.

Оно што је шокирало јавност и изазвало буру коментара није  посвемашњи луксуз већ иПад који се налази одмах на улазу у терминал и приказује поруку: "Ово је поглед на оно што тренутно пропуштате на главном терминалу".

Цијена

Луксуз на терминалу долази са високом цијеном. Поред обавезне годишње чланарине од 7.500 долара, путници плаћају 2.700 долара за сваки лет на домаћим линијама и 3.000 за међународне летове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана