Несталу кћерку пронашли послије 24 године

Агенција
Несталу кћерку пронашли послије 24 године

Пекинг - Кинез Венг Мингћингова пронашао је своју несталу кћерку након 24 године потраге.

Мингћингова кћерка је имала само три године када је нестала у кинеском граду Ченгдуу. Он је прије 24 године са својом супругом продавао воће на улици, а након што је услужио муштерију и окренуо се, схватио је да је његова кћеркица, по имену Ћифенг нестала. Родитељи су урадили оно што би свако други, покренули су огромну потрагу за дјевојчицом која је тек проходала. Венг је чак дао и огласе у локалним новинама, окачио је плакате свуда по граду и обишао све локалне болнице и свратишта. Али, како су дани постајали недјеље, нада да ће је коначно наћи бивала је све мања.

Пошто је прошла 21 година како о несталој Ћифенг није било ни трага ни гласа, Венг је дошао на генијалну идеју како би могао да унапреди своју потрагу. Постао је таксиста.

Сваки пут када би примио путника у аутомобил он би га питао да ли познаје било кога ко има година колико његова кћерка, а да нема сазнања о томе ко су јој родитељи и давао би им картицу са Ћифенгином фотографијом и подацима.

Када нам таксисти препричавају своје животне приче, то углавном буде мучно искуство, али Венгова прича је погодила многе и управо зато су одлучили да његову причу прошире што је више могуће.

Након двије године Венгове потраге, он је подијелио више од 5.000 картица. Временом, његова потрага се проширила интернетом захваљујући кинеским медијима, који су му једини помогли у потрази. Венг је изјавио за једну агенцију: "Моја највећа жеља у овом моменту је да једног дана моја кћерка сједне у ауто и викне: Тата!". Ванг и његова жена, који имају још једну кћерку и сина, годинама су трагали за Ћифенг у Ченгдуу и околним областима и никада нису напустили тај град у нади да ће њихова кћерка пронаћи пут до куће.

Кинеска полиција је током година идентификовала више жена за које је мислила да би могле да буду Ћифенг, али је ДНК тестовима утврђено да то није она. До напретка је дошло прошле године, када је полицијски цртач чуо за тај случај и одлучио да помогне породици тиме што ће нацртати како би Ћифенг могла да изгледа као одрасла особа.

Цртеж је кружио интернетом, док га хиљаде километара удаљена Канг Јунг није видјела и остала шокирана тиме колико је дјевојка с цртежа подсјећа на њу саму.

Она је чула за Венгову причу и контактирала га. Њих двоје су урадили ДНК тестове прије два дана, а резултати су се показали као позитивни.

Како је тог дана био 1. април, када је сазнао резултате тестирања Венг је помислио да је реч о несланој првоаприлској шали, али шали овдје није било мјеста. Тест је потврдио да је Канг, ипак, његова давно изгубљена кћерка.

И сада, његова 27-годишња кћерка је прелетјела 3.000 километара од Ђилина до Ченгдуа како би се поново срела са својим родитељима. Све ово вријеме она је била усвојена и расла је 20 километара далеко од куће својих правих родитеља, а преселила се тек када је порасла.

На крају, ова породица поново је спојена захваљујући упорности оца, али и трајне и неподијељене подршке локалних медија. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана