Најпознатија снајперисткиња на украјинском фронту је Српкиња кривичног досијеа VIDEO

Танјуг
Најпознатија снајперисткиња на украјинском фронту је Српкиња кривичног досијеа VIDEO

Београд - Багира, најпознатија снајперисткиња на украјинском фронту, која ратује на страни проруских снага, у ствари је Данијела Лазовић, Српкиња из Горњег Милановца, пише данашњи "Блиц".

У тексту у којем открива њен животни пут - од успјешне спортискиње преко осуђеног дилера дроге и монахиње, до "заштитног лица" Срба на украјинском ратишту, "Блиц" наводи да су украјински медији у више наврата писали о овој Српкињи, али да су њен идентитет, детаљи из живота и начин на који је регрутована до сада остали скривени.

Међутим, "Блиц" наводи да им је извор близак породици снајперисткиње, рекао да је Лазовић тренирала рукомет као млада, а да се због тренинга из Горњег Милановца преселила у Голубац, близу манастира Трумане.

Према ријечима неименованог извора, у једном тренутку је хтјела да промијени вјеру и буде муслиманка, али је одустала и ријешила да иде у манастир Трумане, гдје је постала игуманија, а њено ново име је било Ксенија.

"Често је одлазила у Београд, мада нико није знао због чега. Наводно је остајала код неке пријатељице. Чим би напустила манастир, скидала је мантију и понашала се потпуно другачије. Њени одласци на Косово били су све чешћи, све је било под велом тајне. Након неког времена постала је сумњива полицији", каже извор "Блица".

Убрзо је, додао је, откривено да "мати Ксенија" заправо дилује наркотике, које неријетко и сама конзумира.

Због тих дјела је ухапшена и осуђена на затворску казну, а по изласку из затвора, нестала је, истиче "Блиц".

Према сазнањима листа, Србију је напустила у новембру 2014, отишла на територију источне Украјине, у мјесто Снежное, и придружила се команди "Оплот" у чијем саставу је дјеловала проруски оријентисана паравојна јединица под називом "Српски хукарски пук".

У интервјуу, који је дала доњецкој новинској агенцији, на течном руском језику је говорила да се противи чланству Србије у ЕУ, истичући да је на украјинско ратиште дошла искључиво из захвалности према Русији и њеном народу, додаје "Блиц".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана