Милионери граде хотеле у свемиру и краду по ресторанима

Агенције
Милионери граде хотеле у свемиру и краду по ресторанима

Вашингтон - Новац људе наводи да раде многе луде ствари, било да га немају па пристају на све и свашта само да зараде који динар или као поједини свјетски милионери који су пуни новца па раде најчудније ствари само зато што то могу.

Богати имају неке прилично неуобичајене, оригиналне идеје и чудно понашање, што понекад може бити и врло збуњујуће, али и забавно истовремено. С обзиром на то да имају новац могу остварити све своје снове, колико год били необични и настрани.

Џеф Безос је оснивач и CEO, директор сајта "Amazon.com", веома значајан у е-трговини, са зарадом од 27,6 милијарди долара. Специјализован је за области технологије, компјутерских наука и електричног инжењерства.

Безосов каприц су путовања у свемир. Изградио је компанију "Блуе Оригин", која је фокусирана на летове људи у свемир. Милионер и трговац антиквитетима Грејем Пендрил (57) донирао је сав новац у добротворне сврхе. И то није све. Након што је помогао афричком племену Масаи Мара у Кенији да ријеше своје унутрашње размирице Грејем је скинуо своје одијело, навукао огртач и сандале и преселио се у Кенију.

Он је једини бијелац који је примљен у једно афричко племе.

Милионер и тајкун у области некретнина Салвадоре Сем Церето (71) доспио је на ову листу због најбизарнијег понашања: јавног вршења нужде. Сем је четири године вршио нужду по улазима у ресторане и по свом комшилуку у Сиднеју у Аустралији. Коначно је ухваћен када је један од власника ресторана поставио камере.

Никола Бергруен, милијардер познат по филантропији, одрекао се све материјалне имовине, чак и своје куће, у добротворне сврхе. Једноставно је изгубио интересовање за посједовање ствари. Прозван је "милијардером бескућником", данас путује свијетом и одсједа у хотелима, јер нема своју кућу.

Џослин Вајлдештајн је доспјела на листу због своје фасцинације пластичном хирургијом. Потрошила је милионе долара на пластичне операције да би данас изгледала као нека велика мачка. Очигледно се њен изглед није допао ни супругу Алеку Вајлденштајну, милијардеру, па га је затекла у прељуби. Иако је разводом добила огромну суму новца, судија јој је забранио да новац троши на пластичну хирургију.

Разумљиво је да неко штеди новац, али оснивач ИКЕА намјештаја милијардер Ингвар Кампард је претјерао. Он користи јавни превоз, рециклира кесице од чаја и краде посуде за со и бибер по ресторанима.

Милијардер, кооснивач "Пејпала" и инвеститор "Фејсбука", Питер Тиел озбиљно се бави технолошком филантропијом.

Питер инвестира новац у револуционарну технологију, као што је развијање вјештачке интелигенције, рад на бесмртности и конструисању градова који плове. Крајњи циљ му је да направи машине које превазилазе људску интелигенцију.

Хауард Хјуз био је један од најбогатијих људи у своје вријеме, а уз много тога, бавио се и авијацијом и снимањем филмова. Међутим, када се срушио један од његових авиона кренуо је и Хјузов пад. Постао је немаран, није се купао данима, мало је јео и уринирао у флаше. Када га је полиција пронашла мртвог морала је да га идентификује преко отисака прстију јер је био непрепознатљив.

Клајв Палмер, аустралијски бизнисмен који гаји велику љубав према диносаурусима, уложио је милионе долара у покушај клонирања диносауруса. Кад је то пропало направио је хиљаде роботских верзија диносауруса.

Можда најексцентричнији милијардер је Ричард Бренсон. Посједује много компанија, а стално се проводи и живи живот пуним плућима. Бренсон се увијек труди да помјери границе, а жели да направи одмаралиште у свемиру са хотелима.++++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана