Коначно ријешена мистерија Бермудског троугла?

Агенције
Коначно ријешена мистерија Бермудског троугла?

Научници и теоретичари завјере досад су предложили сваки замисливи сценарио који може да објасни мистериозне нестанке авиона и бродова у Бермудском троуглу. Међутим, један аустралијски научник каже да је дошао до "једноставног" објашњења, које досад није разматрано.

Др Карл Кружелнички каже да у области између Порторика, Бермуда и Мајамија нема ничег неприродног, него да је ријеч о људској грешки.


"Бермудски троугао није ни по чему изузетан у односу на друге крајеве свијета, чак ни по броју авионских несрећа", тврди он наводећи податке Америчке обалске страже.

"Близу је екватора и богатом дијелу свијета, па у тој области има много саобраћаја".

Кружелнички наводи примјер нестанка америчког бомбардера 1945. након ког је нестао и хидроавион који је послат да га потражи.

Он каже да у том, као и у другим случајевима нестанка, пресудну улогу играју људске грешке и истиче да радио транскрипти настали током пада авиона сугеришу да је неискусни пилот ком је савјетовано да љети ка западу, заправо летио на исток. Кад је ријеч о хидроавиону, Кружелнички тврди да је он експлодирао и да није нестао без трага како се раније мислило.

Ни Америчка обалска стража не признаје постојање такозваног Бермудског троугла, тврдећи да се учесталост несрећа може приписати само томе што је ријеч о врло прометној области.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана