Kako izgleda zatvor u kojem će boraviti najozloglašeniji narkobos današnjice? VIDEO

index.hr
Kako izgleda zatvor u kojem će boraviti najozloglašeniji narkobos današnjice? VIDEO

Zloglasni narkobos, 61-godišnji Meksikanac Hoakin El Čapo Guzman prije dva dana na suđenju u SAD proglašen je krivim po svih deset tačaka optužnice.

Sada se čeka saopštenje kazne, a gotovo je sigurno da će Guzman ostatak života provesti u zatvoru.

Kako još nije objavljena kazna, jasno je da još nema zvanične informacije o tome u koji će zatvor ići El Čapo, ali američki mediji pišu da će Meksikanac ostatak života provesti u Koloradu, u zatvoru maksimalne sigurnosti “ADX Florence”, koji još nazivaju i “Supermax”.

“Ide u Supermax u Koloradu, siguran sam”, rekao je El Čapov advokat u srijedu na CNN-u.

“Nikada niko nije pobjegao iz njega. Potpuno je nemoguće. To uopšte nije problem”, dodao je.

“ADX Florence” je, piše “CNN”, zatvor maksimalne sigurnosti u SAD, izgrađen za “najgore od najgorih” u zatvorskom sistemu, uključujući najnasilnije zatvorenike i osuđene teroriste.

Zbog maksimalne izolacije, neki ga nazivaju i “planinskim Alkatrazom”.

Više od 400 zatvorenika, koliko ih je u njemu, provode i do 23 sata potpuno sami u betonskim, zvučno izolovanim ćelijama veličine dva s tri i po metra, prenosi “index.hr”.

Bivši upravnik zatvora rekao je za “CNN” da je služenje kazne u tom zatvoru mnogo gore od smrti. U njemu su neki od najgorih američkih zločinaca, poput Teda Kačinskog, odgovornog za pisma-bombe kojima je između 1978. i 1995. ubio troje ljudi i ranio još 23 osobe, zbog čega je osuđen na više doživotnih kazni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana