Како изгледа затвор у којем ће боравити најозлоглашенији наркобос данашњице? VIDEO

index.hr
Како изгледа затвор у којем ће боравити најозлоглашенији наркобос данашњице? VIDEO

Злогласни наркобос, 61-годишњи Мексиканац Хоакин Ел Чапо Гузман прије два дана на суђењу у САД проглашен је кривим по свих десет тачака оптужнице.

Сада се чека саопштење казне, а готово је сигурно да ће Гузман остатак живота провести у затвору.

Како још није објављена казна, јасно је да још нема званичне информације о томе у који ће затвор ићи Ел Чапо, али амерички медији пишу да ће Мексиканац остатак живота провести у Колораду, у затвору максималне сигурности “ADX Florence”, који још називају и “Supermax”.

“Иде у Supermax у Колораду, сигуран сам”, рекао је Ел Чапов адвокат у сриједу на ЦНН-у.

“Никада нико није побјегао из њега. Потпуно је немогуће. То уопште није проблем”, додао је.

“ADX Florence” је, пише “ЦНН”, затвор максималне сигурности у САД, изграђен за “најгоре од најгорих” у затворском систему, укључујући најнасилније затворенике и осуђене терористе.

Због максималне изолације, неки га називају и “планинским Алкатразом”.

Више од 400 затвореника, колико их је у њему, проводе и до 23 сата потпуно сами у бетонским, звучно изолованим ћелијама величине два с три и по метра, преноси “index.hr”.

Бивши управник затвора рекао је за “ЦНН” да је служење казне у том затвору много горе од смрти. У њему су неки од најгорих америчких злочинаца, попут Теда Качинског, одговорног за писма-бомбе којима је између 1978. и 1995. убио троје људи и ранио још 23 особе, због чега је осуђен на више доживотних казни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана