Голи пустињак на силу избачен са свог острва у 82. години

Агенције
Голи пустињак на силу избачен са свог острва у 82. години

Осамдесетдвогодишњи Масафуни Нагасак, кога су медији прозвали “голи пустињак”, након тридесет година је принуђен да напусти острво Сотобанари и врати се у цивилизацију.

Јапанац Масафуми Нагасаки претходних тридесет година живио је на изолованом острву Сотобанари, код Окинаве, које је дословно било његов дом. Он је био једини становник острва, а планирао је да ту и остане све до смрти.


Нажалост, та жеља му се засигурно неће остварити јер је Масафумију наређено да напусти острво и врати се у цивлизацију, а он је свим силама покушао да се одупре одлуци власти која је наредила његово пресељење.

“Ризиковао сам свој живот да заштитим острво и не желим да га напустим. Никад нисам био тужан у овом рају. Овдје имам све што ми треба, ништа друго ми није потребно. Желим да умрем овдје, кад наиђе тајфун, и да нико не може да ми помогне”, казао је он.

Ипак, локалне власти су процијениле да због слабог здравља више не може да брине сам о себи, те су одличе да га, упркос његовом противљењу, премјесте у оближњи град.

Након што га је једна особа пронашла, обавијестила је полицију која је дошла по њега и одвела га у град Ишикаги који је 60 километара удаљен од острва, а дивљу природу замијенила су четири зида једног стана.

Његова адаптација на ново окружење није прошла најбоље.

Наиме, чим је дошао у град Нагасаки је добио јак вирус грипа. Како пишу медији, Јапанац је током година активирао имунолошки систем и развио антитијела неопходна како би преживио ујед инсеката у природи, али не и за болести које вребају у цивилизацији.

Иначе, Јапанац је након дугогодишњег рада у забавној индустрији 1989. године ријешио да напусти цивилизацију и пресели се на острво. Он је живио као пустињак и уживао у потпуној анонимности све док га 2012. није открио Ројтерс,

“Не радим оно што ми наређује друштво, али поштујем правила свијета природе. Не можеш побједити природу него је мораш слушати у потпуности.То сам научио када сам дошао овдје, и то је вјероватно разлог због којег сам се снашао,” изјавио је својевремено за овај медиј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана